”Yhteistyö on avain KD:n nousuun”

18.6.2015 klo 06:30 Politiikka KD Lehti

Tampereen KD:n ja valtuustoryhmän tapaamisessa pohdittiin, miten Kristillisdemokraatit saadaan nousemaan.

– Kristillisdemokraateilla on kaikki edellytykset kasvuun. Ilmaiseksi ei tule mitään, mutta työllä ja nimenomaan yhteisin ponnistuksin mahdollisuudet ovat hyvät.

Näin todettiin Kristillisdemokraattien Tampereen paikallisosaston ja valtuustoryhmän järjestämässä tapahtumassa.

– On paljon asioita, joihin me kaikki voimme vaikuttaa – jäsenistä puoluejohtoon. Kaikkien on kuitenkin uskottava tekemiseensä.

Tampereen osaston ja valtuustoryhmän järjestämä tapahtuma pidettiin Ilkon kurssikeskuksessa.

Hallitusohjelma sisältää kovia lukuja, jotka heijastuvat valitettavasti heikompiosaisiin.

Tapahtuma oli suuunnattu kaikille KD:sta kiinnostuneille.

Mukana olivat myös kansanedustajat Sari Essayah ja Sari Tanus.

Kolmattakymmentä kd:laista ja kd-mielistä keskusteli, mitä KD on tänään ja huomenna. Reilun kolmen tunnin aikana mielipiteiden vaihto oli todella vilkasta, innostunutta ja rakentavaa.

Yhteinen tahtotila on, että KD saadaan nousemaan yhdessä tekemisellä.

Eduskuntaryhmä on miettinyt strategioitaan ja yksi niistä on osastojen herättely ja tukeminen. Kristillisdemokraateilla on 202 osastoa, mutta moni osasto on pieneltä paikkakunnalta ja resurssit ovat vähäiset.

– Haluan tehdä työtä koko Pirkanmaan hyväksi ja olen käytettävissänne, painotti Sari Tanus.

Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Kuismanen jakoi Tanuksen ajatuksia. Piirissä on vastikään puhuttu samoista asioista.

– Nyt pitää kannustaa ja tukea ihmisiä, sanoi Kuismanen.

Tampereen po:n puheenjohtaja Petri Klemola haastoi osastoja ja piirejä lisäämään suunnitelmallisuuta. Tähän tarvitaan myös johdon tukea.

– Hallitusohjelma sisältää kovia lukuja, jotka heijastuvat valitettavasti heikompiosaisiin. Kyllä nämä luvut ja asiat kylmäävät. Ilahdutettavaa on, että ohjelmaan on sisällytetty myös asioita, jotka ovat meille tärkeitä, mietti Essayah.

Eduskuntaryhmä on luonnollisesti arvioinut puolueen nykyistä oppositioasemaa. Ilkkoon kokoontuneet olivat yhtä mieltä siitä, että nyt ei kannata räksyttää vaan on löydettävä hyvä tapa tehdä oppositiopolitiikkaa.

– Olemme monessa mielessä oppositio oppositiossa, luonnehti Essayah.

Ylös