Kansainvälinen Pelastusarmeija täyttää 150 vuotta

24.6.2015 klo 09:43 Ulkomaat Samuli Rissanen

Yli 175 kielellä 126 maassa toimiva Pelastusarmeija täyttää 150 vuotta. Suomeen Pelastusarmeija saapui 1889 ja on siis toiminut jo 125 vuotta.

Kun William Booth piti perustamansa kirkon ensimmäisen kokouksen Itä-Lontoon vähäosaisten keskuudessa 2. heinäkuuta 1865, harva aikalainen olisi osannut ennustaa kuinka laajat ja pitkäaikaiset seuraamukset tapahtumalla tulisi olemaan.

Kansainvälisen Pelastusarmeijan johtajana, kenraalina, on toiminut kerran suomalainen, Jarl Wahlström, vuosina 1981-1986

Tällä hetkellä yli 175 kielellä 126 maassa toimiva Pelastusarmeija on samalla maailman suurimpia hyväntekeväisyysjärjestöjä ja yksi tunnetuimmista ”brändeistä” kautta historian.

Suomeen Pelastusarmeija saapui 1889 ja on siis toiminut maassamme 125 vuotta. Viime vuonna vietettyjen syntymäpäivien juhlajumalanpalvelukseen toi valtiovallan terveiset ja kiitokset sisäministerin roolissa KD:n puheenjohtaja Päivi Räsänen.

Kansainvälisen Pelastusarmeijan johtajana, kenraalina, on toiminut kerran suomalainen, Jarl Wahlström, vuosina 1981-1986.

Kansainvälisen Pelastusarmeijan merkkitapahtuma näkyy liikkeen synnyinseudulla Britanniassa eri tavoin. Pelastusarmeijan kansainvälinen päämaja on 150-juhlavuoden kunniaksi kutsunut koolle kansainvälisen kongressin 1.-5. heinäkuuta. Tapahtumaan, joka pidetään O2-areenalla Lontoossa, saapuu 15 000 pelastusarmeijalaista ympäri maailmaa. Juhlaviikonloppu huipentuu ulkoilmamarssiin Lontoon keskustassa sunnuntaina 5. heinäkuuta.

Kuninkaallinen rahapaja Royal Mint on puolestaan julkaissut erityisen 5 punnan muistorahan Pelastusarmeijan 150-vuotispäivän kunniaksi.

 

 

Ylös