Suomalaiset Euroopan kärkeä älypuhelinten käyttäjinä

24.6.2015 klo 08:20 Kotimaa

Yhä useampi kansalainen käyttää älypuhelinta tai tablettia. Edellinen on jo kahdella kolmesta kuluttajasta, taulutietokone puolestaan 40 prosentilla suomalaisista.

Googlen teettämän kansainvälisen kuluttajatutkimuksen mukaan suomalaiset käyttävät älypuhelimia enemmän kuin eurooppalaiset keskimäärin, Ruotsia ja Norjaa lukuunottamatta.

Suomalaiset käyttävät keskimäärin kolmea verkkoon yhdistettyä laitetta.

Kun taulutietokonetta käyttävien suomalaisten  osuus vielä viime vuonna jäi alle kolmannekseen, on heitä uuden tutkimuksen mukaan nyt jo 40 prosenttia.

Laitteita käytetään sekä ostosten tekoon että tiedonhakuun hankintoja suunniteltaessa. Esimerkiksi kodinkoneiden ostoa suunnittelevista asiakkaista kaksi kolmesta etsi tietoa verkosta. Useimmat tekivät silti lopullisen ostoksen myymälässä. Hotellivaraukset ovat siirtyneet lähes kokonaan verkkoon. Tutkimuksen mukaan 90 prosenttia etsi tietoa verkosta ja teki myös ostoksen siellä.

Verkon mobiilikäyttöä haittaa usein se, että verkkosivut toimivat huonosti mobiililaitteilla. Suomalaisyritykset ovat kuitenkin parantaneet palveluaan mobiilikäyttäjille. Vielä viime vuonna 42 prosentilta yrityksistä puuttui mobiililaitteille sovelletut sivut. Tänä vuonna osuus on Googlen keräämien tietojen perusteella laskenut 28 prosenttiin.

 

Ylös