Sijaisperheitä tarvitaan edelleen lisää

24.6.2015 klo 13:55 Kotimaa KD Lehti

Valtakunnallinen sijaisvanhempien rekrytointikampanja Ajoissa kotiin järjestetään nyt jo kahdeksatta kertaa. Kampanjan ajankohta on 5.-20. syyskuuta.

Ajoissa kotiin -kampanjan suojelijoina toimivat tänä vuonna tuoreet sijaisvanhemmat, järjestöpäällikkö Satu Taiveaho ja kansanedustaja Antti Kaikkonen.

Taiveahon ja Kaikkosen perheeseen sijoitettiin viime lokakuussa alle vuoden ikäinen poikavauva.

– Sijaisvanhemmuus on mahdollistanut meille vanhemmuuden ja tuonut elämäämme onnea. Samalla voimme auttaa yhteiskunnallisestikin tärkeässä asiassa, Taiveaho ja Kaikkonen kertovat.

Koska myös nuorten perhehoitoa halutaan lisätä, tarvitaan sijaisvanhempia, jotka haluavat avata kotinsa ovet nuorelle.

Lastensuojelulain mukaan lapsen sijaishuolto on järjestettävä ensisijaisesti perhehoidossa. Kuntien sosiaali- ja terveysjohtajien mukaan tämä toteutuu hyvin jo nyt ja tilanteen uskotaan edelleen paranevan, kertoo keväällä julkaistu Sosiaalibarometri 2015.

Sijaisperheitä tarvitaan edelleen lisää. Ajoissa kotiin -kampanjalla halutaan tänä vuonna muistuttaa, että sijaisvanhemmuus voi olla varteen otettava vaihtoehto myös lapsettomille pariskunnille ja adoptiota harkitseville.

– On todella tärkeää, että vauvoille ja kouluikäisille lapsille on riittävästi sijaisperheitä. Mutta koska myös nuorten perhehoitoa halutaan lisätä, tarvitaan sijaisvanhempia, jotka haluavat avata kotinsa ovet nuorelle, muistuttaa Perhehoitoliiton toiminnanjohtaja Pirjo Hakkarainen.

Ajoissa kotiin -kampanjaa koordinoi Perhehoitoliitto ry, joka on alueellisten sijaisvanhempien ja perhehoitajien yhdistysten kattojärjestö. Perhehoitoliitto myös ylläpitää sijaisvanhemmaksi.fi-sivustoa, joka tarjoaa tietoa sijaisvanhemmuudesta.

Lue lisää:

www.sijaisvanhemmaksi.fi

Ylös