Pakolaisongelma vain kärjistyy EU:n päätöksen myötä

21.7.2015 klo 13:12 Politiikka Asmo Maanselkä

EU-maiden sisäministerit päättivät, että Suomeen siirretään 792 turvapaikanhakijaa Italiasta ja Kreikasta. Kesälomalta Luodosta tavoitettu Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman arvelee, että pakolaisongelma vain kärjistyy päätöksen myötä.

Suomi vastaanottaa lisää turvapaikanhakijoita Kreikasta ja Italiasta. Monet turvapaikanhakijoista ovat matkustaneet huonoissa oloissa Välimeren ylitse. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman pystytäänkö päätöksellä parantamaan ihmisten elinoloja alueella?

–  Ihmisten laiton salakuljetus Välimeren ylitse tulee lisääntymään päätöksen myötä. Se todennäköisesti merkitsee lisää uppoavia laivoja ja epätoivoisia kohtaloita. EU:n tulisi auttaa Kreikkaa ja Italiaa saamaan rajavalvontansa kuriin.
– Jos me todella haluamme auttaa heikossa asemassa olevia ihmisiä kotiseudultaan pitäisi sen sijaan tarjota enemmän resursseja kehitysapuun lähialueilla. Nyt hallitus on leikkaamassa kehitysapua mutta ottamassa lisää pakolaisia, josta kaikki eivät edes ole aseellista tai muuta konfliktia paossa. Se on väärä linja, Östman sanoo.

Ylös