KD Nuorten Agora-akatemia onnistui: ”Sain näkemyksiä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta”

12.8.2015 klo 20:27 Uutiset KD Lehti

KD Nuoret järjesti 6.-9. elokuuta Agora-akatemian Suomenlinnassa Helsingissä. Kolmatta kertaa järjestetty Agora pyrkii kouluttamaan ja innostamaan nuoria tulevaisuuden vaikuttajiksi ja johtajiksi.

Akatemia tarjoaa yleiskatsauksen eri vaikuttamismuotoihin yhteiskunnassa puoluekannasta riippumatta. Puoluetoiminnan lisäksi Agora valmentaa yleiseen järjestötoimintaan.
Koulutus piti sisällään luentoja eri yhteiskunnan osa-alueilta. Vierailuja tehtiin eduskuntaan, Kuntataloon ja Elinkeinoelämän keskusliittoon. Muu opetus ja tehtävät toteutuivat Suomenlinnassa vierasluennoitsijoiden johdolla. Luentojen laaja aihekirjo oli ulkopolitiikasta retoriikkaan ja esiintymiseen.

Pienen ryhmäkoon ansiosta jokainen nuori sai tarpeeksi huomiota ja pääsi kehittämän itseään esiintyjänä ja poliittisena vaikuttajana.

Koulutus selkeytti eri yhteiskunnallisia vaikuttamismuotoja. Kattavan sisällön lisäksi plussaa oli koulutuksen rentous, esimerkiksi yksi luento pidettiin saarella piknikin muodossa, Agoraan osallistunut Grace Hoffren kertoo.

– Mieleen jäi erityisesti juhla, johon osallistui muita KD nuoria. KD Nuorten puheenjohtaja Remo Ronkainenkin oli mukana. Hän kannusti nuoria lähtemään rohkeasti vaikuttamaan. Myös varapuheenjohtajaehdokas Tommy Björkskog oli vieraana.

Grace piti siitä, että opiskelijoita aktivoitiin muun muassa kuvitteelisen varapuheenjohtajakisan vaalipaneelijan kautta.

– Opiskelijat otettiin muutenkin osaksi luentoja keskustelun ja tehtävien muodossa. Santi Martinezin luento hyvejohtajuudesta kiteytti tärkeän ajatuksen vaikuttamisesta – ”menestyn palvellakseni”.

AGORAan valikoitui tänävuonna neljä nuorta naista Tampereen ja Helsingin seuduilta: Rosa, Grace, Jenny ja Nelli-Maria. Rehtorina toimii Aki Ruotsala ja hänen oikeana kätenään Jesse Räsänen.

Yhdessä KD nuorten pääsihteerin Milka Taivassalon kanssa Ruotsala ja Räsänen olivat rakentaneet viikonlopun kestävän koulutuksen, jossa nuoret pääsivät kuulemaan jopa 15 eri kouluttajaa.

– Pienen ryhmäkoon ansiosta jokainen nuori sai tarpeeksi huomiota ja pääsi kehittämän itseään esiintyjänä ja poliittisena vaikuttajana. Nelli-Maria Rantala kertoo.

KD nuorten Uudenmaan piirin puheenjohtaja Nelli-Maria tuli koulutukseen ilman odotuksia.

– Koulutus oli todella hienosti suuniteltu. Saimme henkilökohtaista ohjausta. Pääsimme myös tutustumaan kunnolla akatemian kouluttajiin, kun huomiota ei tarvinnut jakaa 20 muun opiskelijan kanssa, Nelli-Maria kertoo.

KD nuorten toiveena on, että akatemia voitaisiin tulevaisuudessa järjestää jäsenille ilmaisena niin, ettei kenenkään osallistuminen estyisi osallistumismaksun takia.

Lauantaina nuorille opetettiin erilaisia retoriikankeinoja, joita he pääsivät käyttämään myöhemmin väittelytilaisuudessa. Agora päättyi sunnuntai-iltapäivänä palautetilaisuuteen.

– Sain uusia näkemyksiä vaikuttamisesta yhteiskunnassa, kiittää Agoraan osallistunut Jenny Uski.

KD Nuorten Agora-akatemian mediaosiossa opiskelijat saivat tehtäväkseen kirjoittaa uutisia viikonlopusta. Agora-juttujen kirjoittajat ovat Grace Hoffren, Nelli-Maria Rantala, Rosa Siliämaa ja Jenny Uski.
Ylös