KD:n varapuheenjohtajaehdokas Sauli Ahvenjärvi pikaesittelyssä omin sanoin

17.8.2015 klo 17:33 Politiikka KD Lehti

Sauli Ahvenjärvi, viime kauden kansanedustaja, palasi työhönsä merikapteenien kouluttajaksi. Tekniikan tohtori, laulaja ja karikatyyrien piirtäjä on myös Kristillisdemokraattien 1. varapuheenjohtaja. Uudestaan varapuheenjohtajaksi pyrkivä Ahvenjärvi sai käyttää enintään 1 000 merkkiä itsensä esittelyyn.

Olen Sauli Ahvenjärvi, 58, Raumalta. Viime vaalikaudella toimin kansanedustajana ja eduskuntaryhmän toisena varapuheenjohtajana ja olen puolueen 1. varapuheenjohtaja.

Tunnen sekä rivijäsenen että puheenjohtajan rooleissa KD:n toiminnan osasto-, piiri- ja valtakunnallisella tasolla.

Koulutukseltani olen tekniikan tohtori ja leipätyönäni koulutan tulevia merikapteeneja ja laivojen konemestareita Satakunnan ammattikorkeakoulussa Raumalla.

Olen kolmatta kautta jäsenenä Rauman kaupunginvaltuustossa. Tunnen sekä rivijäsenen että puheenjohtajan rooleissa KD:n toiminnan osasto-, piiri- ja valtakunnallisella tasolla. Kansanedustajana työskentelin eduskunnan perustuslakivaliokunnassa, suuressa valiokunnassa sekä useissa parlamentaarisissa komiteoissa ja eduskunnan sisällä toimivassa ryhmissä.

Puheenjohtajan vastuu minulla oli eduskunnan meriryhmässä, eduskunnan luovien alojen ryhmässä, eduskunnan Kreikka-ystävyysryhmässä, eduskunnan raamatturyhmässä sekä kansanedustajista koostuvassa kansallisen rukousaamiaisen ohjausryhmässä.

Minulla on kaksi aikuista lasta ja seitsemän lastenlasta. Harrastuksista tällä hetkellä päällimmäisiä ovat laulu, karikatyyrien piirtäminen, kalastaminen ja golfin pelaaminen.

 

KD:n puheenjohtajisto uusiksi

Kristillisdemokraattien puoluekokous valitsee puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa perjantaina 28. elokuuta Savonlinnassa. Puheenjohtajiksi ovat ehdolla kansanedustajat Sari Essayah ja Sari Tanus. Varapuheenjohtajiksi ovat ehdolla Pirkka Aalto, Sauli Ahvenjärvi, Tommy Björkskog, Jorma ”Jommu” Jussila, Riitta Kuismanen, Laura Peuhkuri, Sirpa Pursiainen, Kimmo Rantanen ja Tiina Tuomela.
Ylös