Kristillisdemokratiasta kiinnostuneet nuoret kesäkoulussa Cambridgessä

18.8.2015 klo 08:41 Politiikka Kristiina Kunnas

ECPYouth Kesäkoulu 2015 järjestettiin Cambridgessä Englannissa. – Olemme jättämässä suuren velkaperinnön lapsillemme ja lastemme lapsille. Hallitukset ovat ottaneet lainaa aivan kuin olisivat kolmannessa maailmansodassa, muistutti taloustieteen tohtori Paul Mills.

ECPYouth (European Christian Political Youth) järjesti vuosittaisen kesäkoulunsa Cambridgessa, Englannissa. ECPYouth on Euroopan tasolla toimiva poliittinen nuorisojärjestö, joka kokoaa yhteen kristillisdemokratiasta kiinnostuneita nuoria.

– Osallistuin jo toisen kerran ECPYouthin kesäkouluun, kertoo Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän työntekijä Evamaria Kyllästinen.

Suomen delegaatioon kuuluivat Kyllästisen lisäksi Iina Mattila ja Teija Muuraiskangas.

Suomen Kristillisdemokraateista on ollut edustaja jokaisessa ECP-yhteisössä. Peter Östman toimii ECPM:n puheenjohtana, Antero Laukkanen CPFE:n hallituksen jäsenenä ja Iina Mattila puolestaan vaikutti pitkään ECPYouthin hallituksessa.

– Cambridge tarjosi inspiroivat puitteet kesäkoululle. Koulu järjestettiin yhteistyössä kristilliseen arvoperustaan nojaavan tink tankin, Cambridgessä sijaitsevan The Jubilee Centren kanssa, Kyllästinen kertoo.

Mikään perustelu ei kuitenkaan oikeuta pitkittynyttä, vuosikymmeniä kestävää velanottoa.

Jubilee Centren ajattelun keskiössä on niin sanottu relationismi. Sana juontaa juurensa englannin kielen suhteita tarkoittavasta sanasta (relations).

– Luennoilla keskustelimme muun muassa siitä, miten voisimme suhteiden ennalleenasettamisen eli relationismin kautta tarkastella esimerkiksi perheiden asemaa yhteiskunnan sydämenä, sekä siitä, mitä relationismi voisi antaa kapitalistiselle talousjärjestelmälle.

Kyllästisen mukaan Cambridgestä valmistunut taloustieteen tohtori Paul Mills piti yhden mielenkiintoisimmista luennoista. Mills on työskennellyt Britannian valtiovarainministeriössä ja kansainvälisessä valuuttarahastossa.

– Millsin mukaan hallitukset ovat finanssikriisistä 2008 lähtien ottaaneet lainaa aivan kuin olisivat kolmannessa maailmansodassa. Olemme jättämässä suuren velkaperinnön lapsillemme ja lastemme lapsille. Lainanotolle voidaan Millsin mielestä useimmiten löytää tiettyjä perusteluja, mutta mikään niistä ei kuitenkaan oikeuta pitkittynyttä, vuosikymmeniä kestävää velanottoa, Kyllästinen kertoo.

Kesäkoululaiset pääsivät konservatiiviedustajan vieraina Westminsterin parlamenttiin Lontoossa.

– Päätimme parlamenttikierroksen keskustelemalla meitä tapaamaan tulleiden kansanedustajien kanssa vaikuttamistyöstä, uskonnonvapaudesta, etiikasta ja asumispoltiikasta.

Päätösillallisella oli 40 nuorta ja 13 eri kansalaisuutta.

– Illallispöydässä saattoi kuulla iloista puheensorinaa muun muassa Ukrainasta, Ranskasta, Alankomaista, Venäjältä ja Tsekistä, Evamaria Kyllästinen kertoo.

 

 

Ylös