KD-eduskuntaryhmän kesäkokouspaikka Hyvinkää syntyi rautatien ja tekstiiliteollisuuden ympärille

25.8.2015 klo 14:32 Politiikka Kristiina Kunnas

Vs. kaupunginjohtaja Jyrki Mattila esitteli Hyvinkään parhaat puolet ja kipupisteet Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmälle kesäkokouksessa.

Hyvinkään kaupungintalo on yksi Suomen mielenkiintoisimmista kaupungintaloista. Hyvinkään Wanha Villatehdas remontoitiin ja rakennettiin upeaksi miljööksi kaupungin ja yrittäjien käyttöön. Punatiiliseinät henkivät tekstiiliteollisuuden historiaa. Siitä ja rautatiestä kaupunki aikanaan tunnettiin.

Työttömyysluvut ovat surulliset.

– Nyt työttömyytemme on yli 13 prosenttia. Työttömänä on 3 000 hyvinkääläistä, ja se on enemmän kuin kaupungilla on työntekijöitä. Henkilökuntaa on 2 700. Työttömyysluvut ovat surulliset, tunnustaa vs. kaupunginjohtaja Jorma Mattila.

Kuntaliitoksia on pohdittu eri suuntiin. Pohjoisen naapurit ovat Riihimäki ja Hausjärvi, mutta liitossuunnitelmat eivät ole edenneet. Hyvinkää oli pitkään mukana yhteensä kahdeksan kunnan liitossunnitelmissa. Keski-Uudenmaan kaupungin olisivat muodostaneet Hyvinkää ja sen eteläiset ja itäiset naapurit Tuusula, Järvenpää, Nurmijärvi, Mäntsälä, Kerava, Pornainen ja Sipoo.

– Toisaalta iso ilonaihe on se, että jatkuvasti kasvamme. Meille tulee väkeä muualta. Toivon, että myös syntyvyys kasvaisi. Nyt meiltä kuolee saman verran ihmisiä kuin syntyy.

– Suurimmat työnantajat ovat Kone ja Kone Cranes, jotka molemmat työllistävät tuhat henkilöä. Näiden rinnalla on myös useita insinööri- ja suunnittelutoimistoja, eli alihankintaakin tehdään Hyvinkäällä, Mattila toteaa tyytyväisenä.

Hyvinkäällä on 46 500 asukasta.

– Hienoa, että valitsitte kokouspaikaksi Hyvinkään, Mattila kiittää Kristillisdemokraattista eduskuntaryhmää.

 

 

 Hyvinkää

• perustettu 1917

• maamerkit Hyvinkään kirkko (Ruusuvuori), kauppakeskus Willa (120 liikettä)

• 46 500 asukasta

Ylös