KD:n varapuheenjohtajakisa: Jorma ”Jommu” Jussila vastaa kysymyksiin

27.8.2015 klo 16:07 Politiikka KD Lehti

Nuorisotyönohjaaja Jorma ”Jommu” Jussila, 56, tunnetaan Kangasalla pitkäaikaisesta työstään nuorten parissa. Varapuheenjohtajaehdokas vastaa kisatentin kysymyksiin.

1.  Miten omalta osaltasi pyrit vaikuttamaan, että KD:stä tulisi 10 % puolue seuraavan neljän vuoden aikana?

1. KD on painottanut perhepolitiikkaan julkisuudessa. Hyvin vähän olen nähnyt sitä, että pitäisimme yhteiskunnassa heikoimpien puolia. KD:n pitäisi palata myös heikoimmassa asemassa olevien olojen parantamiseen ja taistelemiseen heidän puolestaan.

Minulle ovat hyvin tuttuja ne ongelmat, joiden parissa syrjäytymisvaarassa olevat nuoret painiskelevat

2. Oletko enemmän visionääri vai käytännön toimija? Lyhyt perustelu.

2. Olen käytännön toimija. Olen pyrkinyt noudattamaan sitä, että teot puhuvat puolestaan ja siksi olen kunnallisvaaleissa Kangasalla ollut useamman kerran eniten ääniä saanut ehdokas.

3. Mitä näet luovuttamattomana kristillisdemokratiassa?

3. Ihan perinteisesti koti, uskonto ja isänmaa eli kristilliset arvot.

4. Mitä mielestäsi kuuluu puolueen puheenjohtajan ydintehtäviin? Missä tehtävissä sinulla on eniten vahvuuksia?

4. Työnjako toteutetaan sen mukaan millaisen puheenjohtaja/varapuheenjohtaja-porukan saamme kasaan. Tehtävät tulee jakaa siten, että jokainen toimii omilla vahvuusalueillaan.
Varapuheenjohtajien tehtävä on tukea puheenjohtajaa hänen tärkeässä tehtävässään ja tarvittaessa paikata puheenjohtajaa tämän ollessa estynyt.

On tärkeää, että puheenjohtajisto on esillä kaikkialla Suomessa eri KD:n tilaisuuksissa. Omat vahvuusalueeni löytyvät nuorten parista.

Olen tehnyt erityisnuorisotyötä useiden vuosien ajan ja minulle ovat hyvin tuttuja ne ongelmat, joiden parissa syrjäytymisvaarassa olevat nuoret painiskelevat.

KD:n puheenjohtajisto uusiksi

Kristillisdemokraattien puoluekokous valitsee puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa perjantaina 28. elokuuta Savonlinnassa. Puheenjohtajiksi ovat ehdolla kansanedustajat Sari Essayah ja Sari Tanus. Varapuheenjohtajiksi ovat ehdolla Pirkka Aalto, Sauli Ahvenjärvi, Tommy Björkskog, Jorma ”Jommu” Jussila, Riitta Kuismanen, Laura Peuhkuri, Sirpa Pursiainen, Kimmo Rantanen ja Tiina Tuomela.
Ylös