KD:n varapuheenjohtajakisa: Tommy Björkskog vastaa kysymyksiin

27.8.2015 klo 13:57 Politiikka KD Lehti

Naantalilainen avainasiakaspäällikkö Tommy Björkskog, 41,  vastaa varapuheenjohtajatentin kysymyksiin. Björkskog on kotoisin Luodon kunnasta. Hän on toiminut KD Nuorten puheenjohtajana.

1. Miten omalta osaltasi pyrit vaikuttamaan, että KD:stä tulisi 10 % puolue seuraavan neljän vuoden aikana?

1. 10 prosentin kannatukseen päästään kovalla työllä. Tärkeintä on ideologian ja brändin kirkastaminen sekä viestiminen sisäisesti ja ulkoisesti. KD:sta on saatava selkeästi arvopohjainen, keskustaoikeistolainen yleispuolue. Meidän pitää hyödyntää vahvuudet ja tehdä rohkeita uudistuksia. Esimerkiksi piirien ja paikallisyhdistysten vastuunjakoa on tarkasteltava kriittisesti. Haluan lisätä nuorten ja uusien toimijoiden vaikutusvaltaa, heille on uskallettava antaa vastuuta. Meidän on päästävä pois ei-puolueen leimasta ja saatava läpi viesti, että olemme puolue, joka välittää.

Meidän on päästävä pois ei-puolueen leimasta ja saatava läpi viesti, että olemme puolue, joka välittää.

2. Oletko enemmän visionääri vai käytännön toimija? Lyhyt perustelu.

2. Olen sekä visionääri että käytännön toimija. Olen ollut puolitoista vuotta puolueen tulevaisuusvaliokunnan jäsen ja työskentelen markkinoinnissa, eli visionäärinä. Näen roolini kuitenkin enemmän työhevosena. Haluan, että jo ensi vuonna teemme pilottiprojekteja paikallistoiminnan kehittämiseksi entistä toimivammaksi.

KD Nuorten puheenjohtajana olin tekemässä poliittista ohjelmaa, jossa nostimme kd-aatteen pääperiaatteet esiin. Koen ideologiatietoisuuden vahvistamisen tärkeäksi. Meillä on paljon opittavaa Ruotsin ja Norjan KD-puolueilta, joihin minulla on hyvät yhteydet.

3. Mitä näet luovuttamattomana kristillisdemokratiassa?

3. KD-ideologia on maailman toiseksi suurin poliittinen aate, jossa luovuttamatonta on ihmisarvon loukkaamattomuus. Se lähtee kristillisestä arvopohjasta ja ihmiskäsityksestä. Ihmisellä pitää olla vapaus, mutta hänellä on myös vastuu muista. Päätökset tulee tehdä niin lähellä ihmistä kuin mahdollista.

4. Mitä mielestäsi kuuluu puolueen puheenjohtajan ydintehtäviin? Missä tehtävissä sinulla on eniten vahvuuksia?

4. Näen roolini puheenjohtajan oikeana kätenä, joka kiertää sparraamassa kenttää. Minulla on kokemusta paikallistoiminnasta ja kunnallispolitiikasta. Olen ollut monissa vaalikampanjoissa, aktiivina useammassa piirissä, erityisjärjestöissä ja tunnen kentän haasteet hyvin. Olen tiimipelaaja. KD:n remonttiin tarvitaan koko puoluejohto, eduskuntaryhmä, puoluetoimisto sekä paikallispoliitikot.

On hyvin tärkeää turvata nuorten etenemismahdollisuudet puolueessa ja olla läheisessä yhteistyössä nuorisojärjestön kanssa.

 

KD:n puheenjohtajisto uusiksi

Kristillisdemokraattien puoluekokous valitsee puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa perjantaina 28. elokuuta Savonlinnassa. Puheenjohtajiksi ovat ehdolla kansanedustajat Sari Essayah ja Sari Tanus. Varapuheenjohtajiksi ovat ehdolla Pirkka Aalto, Sauli Ahvenjärvi, Tommy Björkskog, Jorma ”Jommu” Jussila, Riitta Kuismanen, Laura Peuhkuri, Sirpa Pursiainen, Kimmo Rantanen ja Tiina Tuomela.
Ylös