KD:n varapuheenjohtajakisa: Kimmo Rantanen vastaa kysymyksiin

27.8.2015 klo 19:00 Politiikka KD Lehti

Kasvatustieteiden maisteri ja rehtori Kimmo Rantanen, 53, Seinäjoelta toisi Pohjanmaan ääntä puoluejohtoon.

1. Miten omalta osaltasi pyrit vaikuttamaan, että KD:stä tulisi 10 % puolue seuraavan neljän vuoden aikana?

1. Neljässä vuodessa tuo kannatus on sekä haaste että mahdollisuus. Itse haluan olla aito ja rehellinen rinnalla kulkija. Haluan rohkaista ja tukea lähimmäisiäni ja olla heille auttava ihminen. Meidän tulisi ottaa selkeästi kantaa tavallisiin asioihin. Julkisuudessa emme voi vedota Raamatun arvovaltaan, vaikka sydämessämme tiedämme sen. Voimme toimia kestävien arvojen suunnassa ja rukoilla viisautta, että toimissamme heijastuisi Kaikkivaltiaan rakkaus. Tällainen heijastuma vaikuttaa myös kannatukseemme.

2. Oletko enemmän visionääri vai käytännön toimija? Lyhyt perustelu.

2. Iloitsen päästessäni tekemään asioita. Olen siis käytännön toimija, mutta vaikuttava toiminta vaatii aina sekä suunnittelua että joustavuutta, reagointia hetkeen. Juostessa on pidettävä näky esillä. Pidän tärkeänä, että näen konkreettisia tuloksia toiminnastani. Työssäni visioin myös kohtuullisen paljon.

Olen käytännön toimija, mutta vaikuttava toiminta vaatii aina sekä suunnittelua että joustavuutta, reagointia hetkeen.

3. Mitä näet luovuttamattomana kristillisdemokratiassa?

3. Kristillinen arvoperusta on kestävin. Se kestää pilkan, murtautuu läpi ja vaatii valitsemaan puolensa. Näihin arvoihin tulee liittää rohkeus, viisaus ja hienotunteisuus. On myös tärkeää luopua oikeassa olemisen pakosta, sillä tämä arvoperusta puolustaa kyllä itseään ja oikea valinta tulee ilmi. Demokratian idea on hoitaa yhteisiä asioita siten, että päätöksiä tehdään vastuullisesti, keskustellen ja harkiten. Luottamus on tässä tärkeää, samoin yhteistyö. Toivon, että ihmiset kokevat päätökset turvallisiksi ja oikeudenmukaisiksi.

4. Mitä mielestäsi kuuluu puolueen puheenjohtajan ydintehtäviin? Missä tehtävissä sinulla on eniten vahvuuksia?

4. Ydintehtäviä ovat puolueen jäsenistön innostaminen ja toimiminen tiiminä puolueen kokonaisvaltaisen menestymisen puolesta. Tulee olla julkisuudessa omilla vahvuusalueillaan.

Liika henkilöityminen yhteen tai kahteen ihmiseen voi antaa puolueesta kapea-alaisen ja yksipuolisen kuvan. Puheenjohtajisto muodostaa tiimin, joka linjaa asioita ja tekee esityksiä sekä puolueen sisällä että julkisuuteen.

Olen yhteistyökykyinen, avoin ja joustava. Johtajana olen kuunteleva, kannustava ja rohkaiseva. Haluan etsiä lähimmäisistäni vahvuuksia ja myös kertoa niistä heille. Olen myös tottunut työskentelemään työryhmissä ja arvostan yhteisöllisyyttä.

KD:n puheenjohtajisto uusiksi

Kristillisdemokraattien puoluekokous valitsee puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa perjantaina 28. elokuuta Savonlinnassa. Puheenjohtajiksi ovat ehdolla kansanedustajat Sari Essayah ja Sari Tanus. Varapuheenjohtajiksi ovat ehdolla Pirkka Aalto, Sauli Ahvenjärvi, Tommy Björkskog, Jorma ”Jommu” Jussila, Riitta Kuismanen, Laura Peuhkuri, Sirpa Pursiainen, Kimmo Rantanen ja Tiina Tuomela.
Ylös