KD:n varapuheenjohtajakisa: Tiina Tuomela vastaa kysymyksiin

27.8.2015 klo 19:28 Politiikka KD Lehti

Tiina Tuomela, 56, on vantaalainen lastenlääkäri ja varavaltuutettu. Hänellä on vahva politiikan tekemisen palo.

1. Miten omalta osaltasi pyrit vaikuttamaan, että KD:stä tulisi 10 % puolue seuraavan neljän vuoden aikana?

1. On keksittävä uusia toimintatapoja, rohkeita kannanottoja sekä positiivista näkyvyyttä. On harrastettava rakentavaa populismia ja saatava ei-puolueen leima poistetuksi. On lähdettävä ihmisten keskelle ja tuotava kristillisen lähimmäisenrakkauden viestiä ihmisille, ei vain puheissa vaan myös teoissa. Periaatteistamme ei tule tinkiä, mutta asioita voimme ilmaista positiivisesti toisia osapuolia kuunnellen ja kunnioittaen.

Nautin olla ihmisten parissa ja sisälläni on politiikan tekemisen palo vahvana.

Kirjoitan mielipidekirjoituksia ja toimin aktiivisesti yhteistyössä yli puoluerajojen vähäosaisten puolesta. Tikkurilan paikallisosastossa ja Uudenmaan KD Naisissa teemme säännöllisesti kannanottoja ja monenlaisia tempauksia. Tätä tuoreutta ja aktiivisuutta haluaisin tuoda koko puolueen toimintaan.

2. Oletko enemmän visionääri vai käytännön toimija? Lyhyt perustelu.

2.  Olen käytännön toimija, toki pitää aina olla visio, jotta toiminta on tehokasta. Ei auta, jos vain puhumme asioista, joita pitäisi tehdä ja sitten ne jäävätkin tekemättä. Hyvä johtaja saa ihmiset innostumaan. On saatava tekemisen meininkiä, yhteinen näky ja toimiminen sen mukaan.

3. Mitä näet luovuttamattomana kristillisdemokratiassa?

3. Raamatun sanaan perustuvat kristilliset arvot. Vähäosaisten auttaminen ja heistä välittäminen on mielestäni kristillisdemokratian ydintä. Liian kova ”oikeistolainen” politiikka ei sovi KD:lle, vaan on oltava pienten puolella yhteiskunnan eri tasoilla.  Luovuttamattomia arvoja ovat myös elämän kunnioittaminen aivan alkumetreiltä lähtien sekä perheen näkeminen yhteiskunnan tärkeänä perusyksikkönä.

4. Mitä mielestäsi kuuluu puolueen puheenjohtajan ydintehtäviin? Missä tehtävissä sinulla on eniten vahvuuksia?

4. Varapuheenjohtajat jakavat vastuuta puheenjohtajan tukena. On kierrettävä maata kannustamassa ja aktivoimassa kenttää. Valta ei saa keskittyä harvoille, vaan puoluejohdon kärkeä on laajennettava.

Nautin olla ihmisten parissa ja sisälläni on politiikan tekemisen palo vahvana. Uskon, että omalla panoksellani ja ammattitaidollani tuon uudenlaista näkyvyyttä KD:lle. Olen aktiivinen järjestämään tapahtumia, kirjoittamaan mielipidekirjoituksia sekä ottamaan kantaa. Tulen toimeen monenlaisten ihmisten kanssa ja omaan kyvyn puhua ihmisten kieltä.

KD:n puheenjohtajisto uusiksi

Kristillisdemokraattien puoluekokous valitsee puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa perjantaina 28. elokuuta Savonlinnassa. Puheenjohtajiksi ovat ehdolla kansanedustajat Sari Essayah ja Sari Tanus. Varapuheenjohtajiksi ovat ehdolla Pirkka Aalto, Sauli Ahvenjärvi, Tommy Björkskog, Jorma ”Jommu” Jussila, Riitta Kuismanen, Laura Peuhkuri, Sirpa Pursiainen, Kimmo Rantanen ja Tiina Tuomela.

 

Ylös