KD:n varapuheenjohtajakisa: Laura Peuhkuri vastaa kysymyksiin

27.8.2015 klo 17:02 Politiikka KD Lehti

Valtiotieteiden maisteri, diplomi-insinööri ja innovaatioasiantuntija Laura Peuhkuri, 39, on myös Kristillisdemokraattien 3. varapuheenjohtaja. Hän haluaa jatkokaudelle varapuheenjohtajana.

1. Miten omalta osaltasi pyrit vaikuttamaan, että KD:stä tulisi 10 % puolue seuraavan neljän vuoden aikana?

1. Haluan innostaa – meidän pitää olla itse innostuneita, että saadaan uusia ihmisiä mukaan toimintaan. Toimintaa on tarkasteltava tavoitteiden kautta. Millaisella organisaatiolla pääsemme parhaiten kasvu-uralle? On otettava avoimen keskustelun ja kehittämisen kohteeksi kaikki puolueemme toiminnan osa-alueet. Osastoilla tulee olla käytännöt ja välineet sitouttaa uudet tulijat. Kannatuksen kasvu tulee tuomaan puolueelle uusia jäseniä ja päinvastoin. On päästävä ilon ja rohkeuden positiivisuuden kehään. Haluan vahvistaa puolueen sisäistä keskustelukulttuuria ja erilaisuuden hyväksymistä.

On päästävä ilon ja rohkeuden positiivisuuden kehään.

2. Oletko enemmän visionääri vai käytännön toimija? Lyhyt perustelu.

2. Olen enemmän visionääri. Järjestötyössä paras kokemukseni on ollut tilanteista, jossa olen toiminut työparina ns. tekijäihmisen kanssa. 15 vuoden työurani aikana olen asiantuntijatehtävissä tehnyt sekä suunnittelua että toteutusta. Minulla on näky KD:sta vakavasti otettavana vaihtoehtopuolueena.

3. Mitä näet luovuttamattomana kristillisdemokratiassa?

3. Luovuttamatonta on aateperusta. Kristillisdemokratia on poliittinen aate, joka korostaa vapautta ja vastuuta, lähiyhteisöjen merkitystä, sekä inhimillistä ja luonnon kantokyvyn huomioivaa vastuullista taloudenpitoa. Arvopohjassa keskeisin on ihmiskäsitys, ihmisarvo. Kristillinen ihmiskäsitys on realistinen. Ihmisellä on vapaus valita hyvä, mutta hän ei aina toimi niin. Vastuullisen politiikan tavoitteena on varmistaa yhteiskunnan toimivuus ihmisten heikkouksista huolimatta.

4. Mitä mielestäsi kuuluu puolueen puheenjohtajan ydintehtäviin? Missä tehtävissä sinulla on eniten vahvuuksia?

4. Hyvä yhteistyö kaikkien puolue-elinten sekä kentän toimijoiden kanssa on tärkeää. Tehtävät tulee katsoa kokonaisuutena: Mitä puolue juuri nyt kipeimmin tarvitsee? Sen jälkeen tulee jakaa nämä tehtävät puoluejohdon kesken. Tulevat kaksi vuotta ovat tärkeät puolueen saattamiseksi iskukuntoon seuraaviin eduskuntavaaleihin. Profiilia voi nostaa terävillä avauksilla, jotka haastavat hallitusta tarjoten realistisia vaihtoehtoja.
Nuorilla, naisilla ja ruotsinkielisellä järjestöllä on omat vahvuutensa ja osaamisensa. Tulee panostaa nuoriin, saada nuoria kuntavaaleihin ehdokkaaksi ja vastuun paikoille.

 

KD:n puheenjohtajisto uusiksi

Kristillisdemokraattien puoluekokous valitsee puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa perjantaina 28. elokuuta Savonlinnassa. Puheenjohtajiksi ovat ehdolla kansanedustajat Sari Essayah ja Sari Tanus. Varapuheenjohtajiksi ovat ehdolla Pirkka Aalto, Sauli Ahvenjärvi, Tommy Björkskog, Jorma ”Jommu” Jussila, Riitta Kuismanen, Laura Peuhkuri, Sirpa Pursiainen, Kimmo Rantanen ja Tiina Tuomela.
Ylös