KD:n varapuheenjohtajakisa: Pirkka Aalto vastaa kysymyksiin

27.8.2015 klo 11:58 Politiikka KD Lehti

Biologian ja maantiedon lehtori Pirkka Aalto, 46, Kemijärveltä vastaa varapuheenjohtajatentin kysymyksiin.

1. Miten omalta osaltasi pyrit vaikuttamaan, että KD:stä tulisi 10 % puolue seuraavan neljän vuoden aikana?

1. Medianäkyvyytemme tulee parantua. Meidän täytyy päästä esiin paljon laajemmilla poliittisilla avauksilla kuin tähän asti, myös ympäristöpuolueena. Varsinkin, kun Vihreät ovat profiloituneet hyvin erilaiseen arvopohjaan.

2. Oletko enemmän visionääri vai käytännön toimija? Lyhyt perustelu.

2. Olen aika lailla molempia. Politiikassa toimiminen Lapissa on ollut varsin yksinäistä puuhaa. Vaalikampanjani (mm. neljät kunta-, kahdet eduskunta- ja yhdet europarlamenttivaalit) olen ideoinut ja pitkälti toteuttanut itse. Eli olen tottunut ensin visioimaan ja sitten toteuttamaan visioni.

Olen tottunut ensin visioimaan ja sitten toteuttamaan visioni.

3. Mitä näet luovuttamattomana kristillisdemokratiassa?

3. Arvot! Poliittinen linjapaperimme ja periaateohjelmamme määrittelevät hyvin arvopohjan ja tavoitteemme. Meidän tulee avosylin toivottaa tervetulleiksi kaikki, jotka ovat valmiita toimimaan yhteisten arvojen pohjalta tavoitteidemme eteen.

4. Mitä mielestäsi kuuluu puolueen puheenjohtajan ydintehtäviin? Missä tehtävissä sinulla on eniten vahvuuksia?

4. Olen ollut 25 vuoden ajan aktiivisesti tekemisissä median kanssa, eli pyrkisin saamaan lisää positiivista mediajulkisuutta. Kävisin myös piirijärjestöissä ja paikallisosastoissa keskustelemassa.

Opettajana olen tottunut esittämään asiat ymmärrettävästi. Teen yhteistyötä yli puoluerajojen. Minulla on osaamista ja laaja verkosto myös luonto- ja ympäristöasioissa. Toisin puolueen johtoon tarvittavaa pohjoissuomalaista näkemystä.

 

KD:n puheenjohtajisto uusiksi

Kristillisdemokraattien puoluekokous valitsee puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa perjantaina 28. elokuuta Savonlinnassa. Puheenjohtajiksi ovat ehdolla kansanedustajat Sari Essayah ja Sari Tanus. Varapuheenjohtajiksi ovat ehdolla Pirkka Aalto, Sauli Ahvenjärvi, Tommy Björkskog, Jorma ”Jommu” Jussila, Riitta Kuismanen, Laura Peuhkuri, Sirpa Pursiainen, Kimmo Rantanen ja Tiina Tuomela.

 

 

Ylös