KD:n varapuheenjohtajakisa: Sauli Ahvenjärvi vastaa kysymyksiin

27.8.2015 klo 13:09 Uutiset KD Lehti

Tekniikan tohtori ja KD:n 1. varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi, 58, Raumalta vastaa varapuheenjohtajatentin kysymyksiin.

1. Miten omalta osaltasi pyrit vaikuttamaan, että KD:stä tulisi 10 % puolue seuraavan neljän vuoden aikana?

1. Pyrin siihen, että mielikuva KD:sta on positiivinen ja meidät tunnetaan laaja-alaisesti osaavana ja luotettavana puolueena. Positiivinen ilme innostaa toimimaan ruohonjuuritasolla. Vahvistaisin jäsenten mahdollisuuksia vaikuttaa valtakunnalliselle tasolle asti. KD tarvitsee ajatushautomon.

Vahvuuteni liittyvät poliittisen kokemukseni vuoksi puolueen strategiseen kehittämiseen ja esiintymis- ja opettajakokemukseni vuoksi kentän kouluttamiseen ja jäsenistön aktivoimiseen.

2. Oletko enemmän visionääri vai käytännön toimija? Lyhyt perustelu.

2. Olen molempia, ehkä enemmän visionääri. Kehittämistyössä pitää olla kirkas visio, mutta ilman hyvää käytännön toteutusta visioista ei ole hyötyä.

3. Mitä näet luovuttamattomana kristillisdemokratiassa?

3. Perustana on kristillinen ihmiskäsitys, maailmankuva ja arvot. Jokaisella tulee olla mahdollisuus elää turvassa ihmisarvoista elämää, sopusoinnussa Luojansa, lähimmäisten, ympäristön ja itsensä kanssa. Ihmisessä on myös taipumus pahaan ja näitä tuhoavia voimia tulee hillitä.

4. Mitä mielestäsi kuuluu puolueen puheenjohtajan ydintehtäviin? Missä tehtävissä sinulla on eniten vahvuuksia?

4. Ydintehtäviin kuuluvat mm. puoluehallituksen kokousten johtaminen tarvittaessa, edustaminen mm. mediaan päin, puolueen strategiatyö, yhteydenpito puoluetoimistoon ja eduskuntaryhmään sekä piirien ja osastojen aktivointi ja jäsenistön kouluttaminen.
Vahvuuteni liittyvät poliittisen kokemukseni vuoksi puolueen strategiseen kehittämiseen ja esiintymis- ja opettajakokemukseni vuoksi kentän kouluttamiseen ja jäsenistön aktivoimiseen. Ne tulevat esiin myös kannanotoissa.

 

KD:n puheenjohtajisto uusiksi

Kristillisdemokraattien puoluekokous valitsee puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa perjantaina 28. elokuuta Savonlinnassa. Puheenjohtajiksi ovat ehdolla kansanedustajat Sari Essayah ja Sari Tanus. Varapuheenjohtajiksi ovat ehdolla Pirkka Aalto, Sauli Ahvenjärvi, Tommy Björkskog, Jorma ”Jommu” Jussila, Riitta Kuismanen, Laura Peuhkuri, Sirpa Pursiainen, Kimmo Rantanen ja Tiina Tuomela.

 

 

Ylös