Kristillisdemokraattien puoluekokous käynnistyi Savonlinnassa

28.8.2015 klo 12:41 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien 31.sääntömääräinen puoluekokous on avattu Savonlinnassa. Paikalla on koko puoluejohto ja Savonlinnasali Kasinosaaressa on täyttynyt Kristillisdemokraattien aktiiveista. Paikalle odotetaan viikonlopun aikana yli 600 kokousvierasta.

Savonlinnasalin ulkopuolella kahvitiloissa tunnelma oli tiivis ja osin jännittynytkin. Puolueelle valitaan vielä tänään uusi puheenjohtaja liki 11 vuotta Kristillisdemokraatteja luotsanneen Päivi Räsäsen kauden jälkeen. Tehtävään on ehdolla kansanedustajat Sari Essayah ja Sari Tanus.

Varapuheenjohtajakisa käykin jo kuumana Savonlinnasalin ulkopuolella, kun kaikkiaan kymmenen ehdokasta kisaa kolmesta paikasta varapuheenjohtajistossa.

– Myönnän, että nyt jännittää, vantaalainen lääkäri ja KD:n varavaltuutettu Tiina Tuomela kertoo.

Hän kisaa paikasta varapuheenjohtajistossa ensimmäistä kertaa. Tasaväkiseksi uumoiltu kisassa ei ole ehdottomia ennakkosuosikkeja, joten se ratkeaa vasta kokouksen aikana ehdokkaiden esiintymisten perusteella. Tuomelan menestysresepti on yksinkertainen:

– Aion olla oma itseni, hän kertoo.

Kristillisdemokraattien puoluekokoukseen oli tultu koko perheen ja suvunkin voimin. Ensimmäisten joukossa puoluekokoukseen saapunut Viitalan perhe koostui varsinaisesta dynastiasta, kun mukaan oli päässyt isä Jaakko Viitalan lisäksi poika Mikael Viitala, tytär Anne Kinnunen, vävy Janne-Ville Kinnunen sekä tytär Minna Rajala. Perheen nuoriso on vaikuttanut KD Nuorissa ja tuonut myös vanhempansa mukaan KD:n toimintaan – ainakin lastenlasten hoitajiksi.

Virrellä 584 (Siunaa ja varjele meitä) avatun kokouksen ensimmäisen puheenvuoron piti puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouko Jääskeläinen, joka tähtää jatkokaudelle puoluevaltuuston veturina. Tällä kertaa tästäkin vaikuttamisen paikasta käydään tiukka kisa, sillä kolme muutakin KD:n vahvaa nimeä (Aki Ruotsala, Teuvo V.Riikonen ja Marika Visakorpi) on ilmoittanut kiinnostuksensa puolueen päättävän kokouksen puheenjohtajaksi.

Ylös