Essayah aloittaa puheenjohtajana kannatusnousun paineet harteillaan

29.8.2015 klo 00:54 Pääkirjoitukset Kristiina Kunnas

Sari Essayah’n valinta Kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi oli odotettu, mutta puoluekokouspäivä ei täysin mennyt etukäteiskäsikirjoituksen mukaan.

Ennakko-odotus oli, että Essayah voittaisi vaalin kaimaansa ja kansanedustajakollegaansa Sari Tanusta vastaan murskaluvuin. Tätä tilannetta ei kuitenkaan päästy näkemään. Tanus yllätti puoluekokousväen ja vastaehdokkaansa Essayah’n ilmoittamalla juuri ennen äänestystä, ettei koko äänestystä tarvita.

Paineensietokyvyltään Essayah ja Räsänen kuuluvat samaan sarjaan.

Päivän toisesta yllätyksestä vastasi väistyvä puheenjohtaja Räsänen. Hän ei poistunut näyttämöltä väsyneesti hiipuen, vaan korkealla roihuten. Räsäsen viimeinen puhe puoluejohtajana oli yksi hänen uransa parhaita. Räsänen innosti, kiitti, kannusti ja lopuksi itketti täpötäyttä Savonlinna-salia muistuttamalla Pelastusarmeijan perustajan sanoin aikovansa jatkaa taistelua niin kauan kuin maailmassa on yksikin itkevä äiti, nälkäinen lapsi tai kadonnut sielu vailla Jumalaa.

Essayah’n harteille laskettiin jopa kohtuuttomilta tuntuvat paineet nostaa puolueen kannatus, saada kenttätoiminta elpymään ja viedä Kristillisdemokraatit voittoisiin kunnallisvaaleihin.

Essayah on talousekspertti, Räsänen taas tunnettiin puheenjohtajuutensa alussa sote-osaajana. Paineensietokyvyltään Essayah ja Räsänen kuuluvat samaan sarjaan. Eikä kumpikaan pelkää haasteita. Molempia yhdistää myös heidän perheittensä vankkumaton tuki. Päivi Räsäsen aviomies Niilo Räsänen otti monen vuoden ajaksi vastuun Räsäsen perhe-elämästä, kun vastaavasti Robert Knapp on tukenut vaimonsa Sari Essayah’n poliitikon uraa niin Brysselissä kuin Suomessakin joustamalla omista töistään ja hoitamalla perheen arkea.

Räsäsen lähes yhdentoista vuoden puheenjohtajuus on nyt ohi. On Sari Essayah’n aika, on Kristillisdemokraattien uusi aika. Onnistuakseen Sari Essayah tarvitsee puolueensa tuen, ja menestyäkseen molemmat tarvitsevat uusien äänestäjien luottamuksen.

 

 

 

Ylös