Sekä tuotanto että uudet tilaukset vähenevät teollisuudessa

10.9.2015 klo 10:07 Kotimaa Samuli Rissanen

Teollisuustuotanto jatkaa supistumistaan. Heinäkuussa tuotanto väheni 1,3 prosenttia. Pitkään kasvussa olleet teollisuuden uudet tilaukset laskivat nekin heinäkuussa 5,3 prosenttia vuoden takaisesta.

Koko teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli Tilastokeskuksen mukaan heinäkuussa 1,3 prosenttia pienempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Tammi-heinäkuun aikana teollisuustuotanto väheni 3 prosenttia edellisvuodesta. Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto on vähentynyt yhtäjaksoisesti vuoden takaiseen verrattuna vuoden 2013 tammikuusta alkaen.

Myös pitkään kasvussa olleet teollisuuden uudet tilaukset vähenivät heinäkuussa. Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 5,3 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Alkuvuoden reippaan nousun ansiosta tilaukset kuitenkin kasvoivat tammi-heinäkuussa 6,8 prosenttia edellisvuodesta.

 

 

Ylös