KD:n Peter Östman: Suomea ei pelasteta lakoilla – nyt jäitä hattuun

14.9.2015 klo 12:22 Politiikka KD Lehti

Kristillisdemokraattien Peter Östman vetoaa Suomen pysäyttäjiin. – Suomea ei pelasteta lakoilla! Kaikkien palattava neuvottelupöytään, Östman vaatii.

Kristillisdemokraattien ryhmäpuheenjohtaja Peter Östman on huolissaan työntekijäjärjestöjen suunnitelmista ryhtyä poliittiseen lakkoiluun ja pysäyttää Suomi ensi perjantaina.

Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetissa aiomme esittää muutoksia myös hallituksen koulutusta koskeviin esityksiin.

–  Maamme taloutta ja hyvinvointipalveluja ei pelasteta poliittisilla lakoilla. Talouden alamäki, kilpailukyvyn romahtaminen ja julkisen talouden budjettivaje ovat jo tarpeeksi vaikeita ongelmia ratkaistavaksi ilman niitäkin, toteaa KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

Östman muistuttaa Suomen olevan syvässä taloudellisessa ja henkisessä kriisissä.

– Luottamuspula eri ryhmien välillä on suurta.

Östman toivoo kaikilta osapuolilta jäitä hattuun. Suomen kansan kokonaisetu on asetettava omien etujen ajamisen edelle ja kaikkien on nöyrästi palattava neuvottelupöytään yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi pikaisesti.

Myös KD:n Päivi Räsänen on huolissaan tilanteesta.

– Vetoan oppositiopuolueisiin. Tilanne on vakava, eikä siitä pidä yrittää lyhytnäköisesti mitata ulos poliittista hyötyä. Nyt on aika kaikkien etsiä kansallista yhtenäisyyttä ja isänmaan parasta, Räsänen vaatii.

Peter Östmanin mukaan myös hallituksen esitykset säästöiksi koulutuksesta ja tutkimuksesta pitää harkita uudelleen.

– Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetissa aiomme esittää muutoksia myös hallituksen koulutusta koskeviin esityksiin. Toivomme, että koulutuksen tulevaisuudesta ja rahoituksesta käydään eduskunnassa syvällinen keskustelu ja uudelleenpohdinta.

– Olen kuitenkin erittäin huolestunut siitä, että Opettajien ammattijärjestö OAJ usuttaa jäseniään osallistumaan palkansaajien mielenilmaukseen ja jättämään lapset ilman huolenpitoa, vaikka virkasuhteessa olevien opettajien osallistuminen poliittiseen lakkoon on lailla kiellettyä.

– Laiton lakkoilu ei koulutuksen laatua paranna, Östman toteaa.

 

Ylös