Sdp:n kaavaileman koulutusvälikysymyksen ajankohta on huono

15.9.2015 klo 13:44 Politiikka KD Lehti

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä aikoo esittää muutoksia koulutuksen rahoitukseen omassa vaihtoehtobudjetissaan, mutta Sdp:n kaavailema välikysymys ei ole oikea väline vaikuttaa tilanteeseen myönteisesti.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän mielestä Sdp:n ajaman koulutussäästöjä kritisoivan välikysymyksen ajankohta on huono. Muut oppositiopuolueet ilmoittivat tänään Sdp:n johdolla jättävänsä hallitukselle välikysymyksen koulutussäästöistä. Kyse on samalla ensimmäisestä pääministeri Juha Sipilän hallitukselle jätettävästä välikysymyksestä.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä esitti muille oppositioryhmille, että Sdp:n ehdottamasta koulutusvälikysymyksestä pidättäydyttäisiin ainakin tällä viikolla. KD-ryhmän mielestä tämänhetkisessä kiristyneessä tilanteessa välikysymyksen tekeminen ei olisi ollut oikea väline vaikuttaa asioiden etenemiseen myönteisesti.

– Vaikka yhdymme välikysymystekstin kritiikkiin leikkauksia kohtaan, tulee kaikki energia nyt suunnata siihen, että osapuolet palaavat neuvottelupöytään yhteiskuntasopimuksen toteutumiseksi. Suomen kansan kokonaisetu on asetettava etusijalle, KD:n kansanedustajat esittävät.

– Suomi on syvässä taloudellisessa ja henkisessä kriisissä ja luottamuspula eri ryhmien välillä on suurta. Asioiden kärjistäminen ja epäluottamuksen syventäminen poliittisten vastuunkantajien toimesta ei auta tilannetta.

KD:n kansanedustajat ovat huolissaan koulutuksen rahoituksen riittävyydestä ja aikovat vaihtoehtobudjetissaan esittää muutoksia hallituksen koulutusta ja tutkimusta koskeviin esityksiin.

Ylös