Turvapaikanhakijat haastavat Perussuomalaisten hallitustaivalta

5.10.2015 klo 11:44 Politiikka Samuli Rissanen

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen ja kaksi perussuomalaisten puoluehallituksen jäsentä vaativat pikaista yhteiskokousta pohtimaan puolueen hallitustaivalta.  Syynä on turvapaikanhakijoiden määrän lisääntyminen kesästä lähtien.

– Jos hallituspuolueet eivät suostu ainoaan todelliseen keinoon pysäyttää 50 000 ihmisen tulo maahamme, Ruotsin vastaisen rajan sulkemiseen turvapaikanhakijoilta, Perussuomalaiset eivät voi olla hallituksessa seuraamassa vierestä kohtalokasta maahanmuuttopolitiikan romuttamista, jolla on kauaskantoiset seuraamukset, kolmikon vaatimuksessa perustellaan.

Perussuomalaisten puoluehallituksen, puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokousta vaaditaan koolle lisäksi hallitusohjelman vastaisesta Kreikan tukipaketin hyväksymisestä sekä päätöksestä vastaanottaa EU:n esittämät 2400 turvapaikanhakijaa.

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini on STT:n tietojen mukaan kieltäytynyt yhteiskokouksesta, samoin puolustusministeri Jussi Niinistö pitää ”tuuletuskokousta” tarpeettomana. Vihreää valoa yhteiskokoukselle on puolestaan näyttänyt muun muassa kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala.

Perussuomalaisten hallitustaival on kestänyt reilut 120 päivää.

 

 

Ylös