Puolueen on oltava houkutteleva perheelliselle ja perheettömälle suomalaiselle

12.10.2015 klo 12:54 Politiikka Ismo Portin

– Kristillisdemokraatit pyrkii vastaamaan tavallisen suomalaisen, perheellisen tai perheettömän ihmisen tarpeisiin, sanoo Aki Ruotsala. Hänet valittiin elokuussa puoluevaltuuston puheenjohtajaksi.

Aki Ruotsalasta välittyy kova into uuteen luottamustehtäväänsä. Ruotsala valittiin Kristillisdemokraattien elokuisessa puoluekokouksessa puoluevaltuuston puheenjohtajaksi. Ennen hänen valintaansa puoluevaltuustoa oli pitkään johtanut Jouko Jääskeläinen, vantaalainen kaupunginvaltuutettu ja neljän kauden kansanedustaja.

Ruotsala toteaa, että puheenjohtajaksi hakemiselle oli hyvä combo, paketti. Hän halusi puoluevaltuuston johtoon, lisäksi hän huomasi itselleen olevan kysyntää, koska sai paljon tehtävän hakemiseen kehottavia yhteydenottoja.

– Koin, että minulla on ajatuksia ja näkemyksiä tehtävään. Siksi lähdin valintaprosessiin, Ruotsala sanoo.

Olen verrannut tätä KD:n uuden aikaa vanhan rintamamiestalon täysremonttiin. Runko on kunnossa, pohjat kunnossa. Perustukset ovat kunnossa. Mutta täysremontissa pitää tuoda modernin uuden ajan ratkaisuja, jotta tavallinen nyky-perhe voisi siihen KD-taloon muuttaa.

Hänellä on taustaa puolueessa jo vuosien ajalta. Aiemmin hän ollut KD Nuorten puheenjohtajana,  toiminut eduskunnassa avustajana, sisäministeriössä suunnittelijana ja istunut Kauhavan kaupunginvaltuustossa. Hän on hallintotieteiden maisteri. Ennen Merikarvian kunnan hallintopäälliköksi ryhtymistään hän toimi Siikaisten kunnansihteerinä. Tällä hetkellä Ruotsala, 30, on opintovapaalla. Hän opiskelee kauppatiedettä Turun kauppakorkeakoulussa, ja pyrkii saamaan kauppatieteen maisterin paperit ensi kesään mennessä.

Kristillisdemokraatit on tämän syksyn ollut liikkeellä Uuden Aika -teemalla. Aki Ruotsala on pohtinut sloganin sisältöä laajasti.

– Olen verrannut tätä KD:n uuden aikaa vanhan rintamamiestalon täysremonttiin. Runko on kunnossa, pohjat kunnossa. Perustukset ovat kunnossa. Mutta täysremontissa pitää tuoda modernin uuden ajan ratkaisuja, jotta tavallinen nyky-perhe voisi siihen KD-taloon muuttaa.

– On myös koettava arvot ja sen politiikka omakseen. Sen vuoksi me tarvitsemme uudistusta.

– Siinä talossa on jotakin vanhaa, me kunnioitamme perinteitä. Me kunnioitamme sitä arvopohjaa, ideologiaa, minkä pohjalle tämä poliittinen aate rakentuu.

– Mutta me aktiivisesti pyrimme vastaamaan tavallisen suomalaisen, perheellisen tai perheettömän ihmisen tarpeisiin.

Puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala toimi puolueen nuorisojärjestön puheenjohtajana 2011-12. Hän istuu edelleen KD-nuorten hallituksessa.

– Nuoret ovat sellainen lauma, joka kaipaa oman ikäistään seuraa ja toimintaa, johon on helppo tulla mukaan.

Ruotsala myöntää, että politiittiseen toimintaan mukaan lähteminen ei etenkään nuorille ole helppo. Kuitenkin kysyntää on KD Nuorten ja vastaavien nuorisojärjestöjen tavalle paketoida politiikka nuorille sopiviin muotoihin.

– On ollut selkeä vahvuus KD:lle, että meillä on aktiivinen nuorisojärjestö, Ruotsala uskoo.

Minkälainen puolue KD on parin vuoden kuluttua?

– Uskon, että kuntavaalien 2017 jälkeen meillä on monia uusia, nuoria, innokkaita kuntavaltuutettuja ympäri Suomen, ja he haluavat tehdä politiikkaa kehittäen omaa lähiympäristöään.

Ruotsalan mielestä nuoret valtuutetut yhteistyössä kokeneiden kanssa loisivat hyvää vaihtoehtoista KD-politiikkaa omissa kunnissaan.

 

Aki Ruotsala KD-Kompassissa, Radio Dei, ti 13. lokakuuta klo 17.50. Ismo Portin haastattelee.
KD-Kompassi on Suomen Kristillisdemokraattien kustantama, yhteiskunnallisia asioita käsittelevä radio-ohjelma Radio Deissä, jo vuodesta 2008.

 

Ylös