Kannatuskasvu on hyvää lääkettä

23.10.2015 klo 13:09 Pääkirjoitukset Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraatit sai ensi kertaa pitkään aikaan nelosella alkavan prosentin kannatuskyselyssä. Jotkut olivat valmiita välittömiin hurraa-huutoihin. Puheenjohtaja Sari Essayah on kärsivällinen. Hän haluaa odottaa useamman gallupin varmistusta sille, että Kristillisdemokraatit on palannut kasvun käyrälle.

Essayah tietää, että KD joutui hallituspuolueena viime hallituksen säästöjen ja epäonnistumisten taakan kantajaksi. Jo pelkkä oppositiossa olo voi nyt nostaa kannatusta.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä on valmistellut vaihtoehtobudjettinsa, joka esitellään perjantaina. Saman päivän iltana puolueaktiivit kokoontuvat strategiaseminaariin luomaan ääriviivoja tulevalle politiikalle, oppimaan ja ohjaamaan. Puoluehallitus kokoontuu lauantaina.

Marraskuun lopulla koolla on puoluevaltuusto. Se valitsee puoluesihterin seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Verkossa toimiva kdlehti.fi tarjoaa KD-uutisia päivittäin. Oman verkkolehden sivuille soisi koko puolueväen löytävän.

KD:llä on nyt paljon pelissä. Näytönpaikka oppositiopuolueena punavihreän joukon keskellä on jo riittävän haastava. Lisäksi uusi puheenjohtajisto luo toimintatapojaan ja uutta KD-kulttuuria samaan aikaan, kun Suomessa eletään ennennäkemätöntä maahanmuuton, työttömyyslukujen kasvun ja taloudellisten haasteiden aikaa.

Kauan ja hartaasti toivottu kannatuksen kasvu olisi nyt kallisarvoista lääkettä puolueelle, joka haavoittui kannatuksen putoamisesta ja kansanedustajien määrän pienenemisestä. Puolue on juuri läpikäynyt mittavat taloudelliset sopeutukset irtisanomisineen. Tiukka talouskuri ja säästökuuri jatkuvat edelleen.

Kenttäkoulutukset ovat yksi Essayah’n ja Kristillisdemokraattien Uuden Ajan toimintoja. Ne alkavat heti vuodenvaihteen jälkeen.

Vuoden alusta jäsenien oma KD-lehti uudistuu kuukausittain ilmestyväksi. Posti tuo jatkossa kerralla enemmän luettavaa. Ensi vuonna 50 vuotta täyttävä oma lehti on aarre. Suomen lehdistö elää nyt mullistusten aikaa, kun mainostajien ja tilaajien kato on vienyt mediatalot jätti-irtisanomisiin ja leikkauksiin.

Verkossa toimiva kdlehti.fi tarjoaa KD-uutisia päivittäin. Oman verkkolehden sivuille soisi koko puolueväen löytävän.

Onko KD-kenttä valmis kannatuksen nousuun? Siihen pitäisi nyt varautua raivaamalla kasvun esteet pois. Sisäänpäin lämpiävään porukkaan ei mahdu mukaan. Tervetulleita pitäisi olla kaikkien uusien jäsenten, ovatpa sitten äänestäjiä tai toimintaan kykeneviä reippaita aktiiveja. Kiintoisa on se tulevaisuuden kuva, että KD saisi maahanmuuttajista suuren joukon uusia jäseniä.

Ylös