Pääministeri Juha Sipilä neuvottelee Reykjavikissa pohjoismaisten kollegojen kanssa

28.10.2015 klo 13:17 Ulkomaat Kristiina Kunnas

Pääministeri Juha Sipilä ja ulkoministeri Timo Soini käyvät parhaillaan keskiviikkona neuvotteluja pohjoismaisten kollegojensa kanssa Reykjavikissa Islannissa.

Pakolaiskriisin leimaama Pohjoismaiden neuvoston 67. kokous alkoi maanantaina ohjelmaan lisätyllä ylimääräisellä istuntotapahtumalla. Siinä päivitettiin Pohjolan pakolaistilanne.

Suomen valtuuskuntaa vetävät puheenjohtaja Juho Eerola (ps) ja varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta (sd). Reykjavikissa on suuri joukko Suomen ministereitä, pää- ja ulkoministerien lisäksi esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sekä liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk).

Mutta nyt olemme tulleet kestokykymme rajoille. On muiden vuoro jakaa vastuuta, Löfven vetosi.

Eilisessä avajaistäysistunnossa erityisesti Suomen pääministeriä Juha Sipilää kovisteltiin sekä Venäjän uhkasta että kehitysyhteistyörahojen rajuista leikkauksista.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven totesi omassa puheenvuorossaan, ettei kukaan voi kyseenalaistaa Ruotsin vastuuta ja intohimoa vastaanottaa ja kotouttaa pakolaisia.

– Mutta nyt olemme tulleet kestokykymme rajoille. On muiden vuoro jakaa vastuuta, Löfven vetosi.

KD-lehti on seurannut maanantaista lähtien Pohjoismaiden neuvoston keskustelevaa istuntoa paikan päällä Reykjavikin musiikki- ja kongressikeskus Harpassa. Kokouksen asialistalla ovat ensimmäistä kertaa laajasti myös ympäristöasiat.

 

 

Ylös