Koko oppositio mukana liikennevälikysymyksessä

3.11.2015 klo 12:05 Politiikka Samuli Rissanen

Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä, vihreä eduskuntaryhmä, vasemmistoliiton eduskuntaryhmä, kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä ja ruotsalainen eduskuntaryhmä jättävät yhteisen liikennevälikysymyksen.

Koko opposition yhteisen välikysymyksen sisältö koskettaa YLE:n tietojen mukaan erityisesti rautatieliikennettä. Välikysymyksen sisällöstä tiedotetaan lisää myöhemmin tänään.

Huomenna jätettävä liikennevälikysymys on ensimmäinen, jossa koko oppositio on mukana

Hallitus toi alkusyksystä esityksensä henkilöjunaliikenteen kilpailun avaamisesta. Oppositiosta on epäilty, että syrjäisille reiteille ei löydy kiinnostusta.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah arvioi syys-lokakuun vaihteessa, että taloudellisesti kannattamattomille reiteille voi tulla uusia yrittäjiä sen vuoksi, että ne tietävät pääsevänsä ”kuorimaan kermaa” kannattavilta alueilta Etelä-Suomessa.

– Sen jälkeen voidaan lopullisesti lakkauttaa esimerkiksi Nurmeksen, Lieksan, Joensuun ja Varkauden reitit, Essayah varoitti.

Liikennevälikysymys on sarjassaan kolmas pääministeri Juha Sipilän hallituskaudella. Aiemmin oppositio on tehnyt välikysymyksen hallituksen koulutukseen suuntaamien leikkausten vaikutuksista ja eläkeläisten asemasta.

Huomenna jätettävä liikennevälikysymys on ensimmäinen, jossa koko oppositio on mukana.

 

Ylös