Supo: Suomen vastarintaliike on aloittanut kampanjan turvapaikanhakijoita vastaan

3.11.2015 klo 13:50 Kotimaa KD Lehti

Suojelupoliisin mukaan Suomeen kohdistunut terroriuhka on kohonnut vuoden 2014 kesästä. Väkivaltaisten viharikosten uhka on noussut turvapaikanhakijoiden määrän kasvun ja maahanmuuttovastaisen ilmapiirin vuoksi.

Suojelupoliisi kertoi harvinaisessa tiedotustilaisuudessaan tänään, että Suomeen kohdistuva terroriuhka on kohonnut viime vuodesta.

Supon mukaan kesän jälkeen voimistuneella turvapaikanhakijoiden tulvalla on vaikutusta turvallisuutta koskevaan uhka-arvioon. Supon mukana Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden joukossa on yksittäisiä maahanmuuttajia, joilla on taustaa väkivaltaisissa islamistisissa ryhmissä.

Toisaalta turvapaikanhakijoihin ja uusiin vastaanottokeskuksiin kohdistuu väkivallan uhkia. Supon mukaan esimerkiksi Suomen vastarintaliike SVL on aloittanut kampanjan Suomeen saapuvia turvapaikanhakijoita ja uusia vastaanottokeskuksia vastaan. SVL:n lisäksi Supoa huolettaa myös muut äärioikeistoryhmien tunnuksia käyttävät henkilöt.

Terroristijärjestöjen iskujen uhka on Supon mukaan yhä matala, mutta yksittäisten terroritekojen uhka on kohonnut.

Supon mukaan ulkomaisissa konflikteissa, etenkin Syyriassa ja Irakissa, aseelliseen toimintaan osallistuvien ja Suomeen palaavien ihmisten määrä on jo huomattava.

Supon laskelmien mukaan muun muassa Isis-taistelijoiksi värväytyneitä on lähtenyt vuoden 2012 syksystä lähtien Syyrian ja Irakin alueille noin 70 henkilöä. Taisteluissa on kuollut 15 ja Suomeen on palannut 20 henkilöä.

 

 

Ylös