Espoon Kristillisdemokraatit: Lasten kotihoidon Espoo-lisää ei saa leikata

10.11.2015 klo 20:22 Politiikka Samuli Rissanen

Espoon Kristillisdemokraatit vaativat, että Espoo panostaisi perheisiin samalla vimmalla kuin raiteiden rakentamiseen.

Espoon Kristillisdemokraattien mukaan Espoolla on oltava varaa panostaa ja investoida myös perheiden hyvinvointiin ja ongelmakohtien korjaamiseen. Espoo on pystynyt päättäväisesti tekemään päätöksiä mittavista investoinneista rakenteisiin ja liikenteen kehityskäytävään, kuten länsimetroon, johon kuluu ensi vuonna 700 miljoonaa euroa.

Talousarvioneuvotteluissa Kristillisdemokraatit vaativat, ettei lasten kotihoidon Espoo-lisää leikata, vaan se säilytetään vuoden 2014 tasolla.

– Espoo haluaa olla rakentamisen edelläkävijä, sen tulee olla edelläkävijä myös inhimillisyydessä.

– Odotamme samanlaista päättäväisyyttä ja panostusta lapsiin, nuoriin, perheisiin, syrjäytyneisiin ja vähäosaisiin sekä ikääntyvään väestöön, sanoo espoolainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Antero Laukkanen.

Talousarvioneuvotteluissa Kristillisdemokraatit vaativat, ettei lasten kotihoidon Espoo-lisää leikata, vaan se säilytetään vuoden 2014 tasolla. Myös varhaisen puuttumisen edellytykset on KD:n mielestä turvattava lisäämällä henkilöstöä perhetyöhön ja sosiaalipalveluihin.

– Nuorten kasvaviin ongelmiin on vastattava koulukuraattoreita ja koulupsykologeja lisäämällä. Omaishoitajien tukeen on saatava selkeä korotus, Laukkanen lisää.

 

Ylös