Tynkkynen uhkaa perussuomalaisten puoluehallitusta oikeustoimilla

12.11.2015 klo 13:03 Politiikka Samuli Rissanen

Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja ja kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kertoo olevansa valmis oikeustoimiin puoluehallitusta vastaan, jos puoluehallitus ei peru Tynkkysen erottamista perussuomalaisista.

Lokakuussa perussuomalaisten jäsenyydestä irtisanottu puolueen 3.varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen uhkaa tiedotteessaan haastaa puoluehallituksen oikeuteen, jos se ei peru Tynkkysen erottamispäätöstä viikon sisällä.

– Tällaisten epädemokraattisten vallankäytön muotojen en toivo pesiytyvän Perussuomalaisiin

– Lakimieheni on tänään lähettänyt kirjelmän puoluehallituksen jäsenille ja tiedustellut mahdollisuutta sovinnolliseen ratkaisuun, Tynkkynen kertoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa takaraja vastaamiselle on ensi viikon keskiviikkoiltana.

Tynkkynen muistuttaa, että erottamispäätös oli lakiasiantuntijoiden mukaan laiton ja mitätön. Tynkkysen erottamisen puolueen jäsenyydestä tekee ongelmalliseksi se, että lain mukaan puoluehallituksen jäsenen voi erottaa vain puoluekokous.

Perussuomalaisten puoluehallituksen mukaan syynä oli se, että Tynkkynen oli julkaissut perussuomalaisten yhteiskokousta vaatineeseen nettivetoomukseen kerätyt nimet ilman lupaa.

– Tällaisten epädemokraattisten vallankäytön muotojen en toivo pesiytyvän Perussuomalaisiin, Tynkkynen puolestaan kritisoi puoluehallituksen päätöstä.

Perussuomalaisissa Tynkkysen erottamispäätökseen on suhtauduttu kaksijakoisesti.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä päätti viime viikolla, ettei Tynkkynen ole enää tervetullut eduskuntaryhmän kokouksiin.

Perussuomalaiset Nuoret sen sijaan valitsivat Tynkkysen puolueesta erottamisen jälkeen uudelleen nuorisojärjestön puheenjohtajaksi.

 

 

Ylös