”Ihmisen pitäisi olla ikuinen opiskelija”

18.11.2015 klo 10:48 Kotimaa Kristiina Kunnas

Jo pitkän työuran tehnyt Raimo Raukko laittoi leikkimielellä hakemuksen aikuiskoulutukseen. – Olikin tosi löytö lähteä tällaiseen. Ihmisen pitäisi olla ikuinen opiskelija, sanoo kevättalvella työnohjausammattilaiseksi valmistuva Raukko.

Raimo Raukko on tyytyväinen aikuisopiskelija.

Takana on pitkä ura kauppiaana ja liikkenjohdon töissä. Kemira Oy:n tytäryhtiössä Mykorassa hän oli brändäämässä kotimaisista Champ-herkkusienistä koko kansan ruokaa. Viimeksi hän työskenteli 14 vuoden ajan Kustannus Oy Uusi Tien toimitusjohtajana. Järjestötoiminta tuli nähtyä sisältäpäin. Noihin vuosiin sisältyi myös iso ponnistus, www.seurakuntalainen.fi -sivuston perustaminen.

– Siinä neuvoteltiin innolla useiden toimijoiden kanssa, ja saimme sopimuksen syntymään.

Opiskelun aloittaminen oli hänelle itselleenkin yllätys.

– Leikkimielisesti heitin hakemuksen sisään, ja niin vain kävikin, että pääsin opiskelemaan työnohjausta.

Olen tiimityöskentelijä, jota suuresti kiinnostaa miten saamme menemään tämän kiehtovan vaiheen kun Kristillisdemokraatit on saanut uuden puheenjohtajan.

Koulutuksen järjestää Helsingin Psykoterapiainstituutti.

– Kun on pitkä työhistoria, menee se tavallaan hukkaan jos ei saa sitä hyödynnettyä seuraavaan työtehtävään. Nyt koen, että koko työelämäkokemukseni on auttamassa tässä opiskelussa, Raukko kertoo.

– Oli tosi löytö päästä tällaiselle. Kevättalvella olen valmistumassa.

Raimo Raukko on toiminut taustavaikuttajana Kristillisdemokraateissa. Hän oli keskushenkilö Sauli Ahvenjärven eduskuntavaalikampanjassa 2011. Silloin Ahvenjärvelle avautui paikka eduskuntaan Satakunnan vaalipiiristä.

Raukolla on vuosien kokemus KD:n Satakunnan piirihallituksen ja KD:n puoluevaltuuston jäsenyydestä. Kokemusta on myös kuntavaaliehdokkuudesta Raumalla. Hän osallistuu Rauman Energia Oy:n hallitukseen KD-mandaatilla ja toimii Satakunnan Pipliaseuran hallituksessa.

Nyt kiinnostusta olisi myös Satakunnan piirin puheenjohtajan tehtävään.

– Jos vain kannatusta tulee, Raukko muistuttaa.

Satakunnan piirin johdossa on pitkään ollut porilainen Simo Korpela.

Nähdäänkö tässä rakkaitten naapureitten/vihollisten kohtaaminen, jos tulee kisa Korpelan edustaman Porin ja Raukon edustaman Rauman välillä?

– En missään tapauksessa näe tätä Rauman ja Porin taisteluna! Raukko naurahtaa.

– Olen ollut niin pitkään ihan muualla kuin Raumalla. Harjavallassa toimin 25 vuotta, ja Uuden Tien vuodet kuluivat pitkälti Riihimäen seudulla. Kyllä tässä oman piirin asiat ovat tärkeämmät kuin puheenjohtajan asuinpaikka, Raukko toteaa.

Hän on erittäin kiinnostunut yrittäjän asemasta.

– Helpommaksi pitää saada työllistämismahdollisuus, ja samalla pitää alentaa pelkoa työllistää.

– Olen tiimityöskentelijä, jota suuresti kiinnostaa miten saamme menemään tämän kiehtovan vaiheen kun Kristillisdemokraatit on saanut uuden puheenjohtajan. Haluan olla siinä auttamassa ja tukemassa, Raukko lupaa.

 

 

 

 

Ylös