Östman vaihtoehtobudjettikäsittelyssä: ”KD ei näe politiikkaa vain pelinä”

25.11.2015 klo 16:05 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän vaihtoehtobudjetti on hallituksen esitykseen verrattuna sosiaalisesti oikeudenmukaisempi ja samalla siinä on vahvoja talouskasvua tukevia esityksiä. Näin vakuutti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

– Esityksessämme olemme huomioineet eläkeläiset, sairaat, lapsiperheet, opiskelijat, pienyrittäjät ja monet muut ryhmät, Peter Östman muistutti ryhmäpuheenvuorossa vaihtoehtobudjettikäsittelyssä.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän vaihtoehtobudjetti ei lisää velanottoa suhteessa hallituksen esitykseen. Tulonlisäyksiä KD hakee korottamalla terveyttä edistäviä ja yhteiskunnan kuluja vähentäviä haittaveroja. Kristillisdemokraatit ottaisi käyttöön windfall-veron ja olisi alentanut autoveroa hallitusta vähemmän.

Kristillisdemokraatit ei näe politiikkaa vain taktisena pelinä, jossa opposition ja hallituksen välillä luodaan vastakkainasettelua tyhjästä.

– Laskemme, että hyvin kohdennetut panostukset tuovat lisää verotuloja muun muassa harmaan talouden torjunnasta, uusiutuvasta energiasta ja kiertotaloudesta, Östman kertasi.

– Ideologisista eroista huolimatta meillä on useita samansuuntaisia esityksiä muun opposition kanssa liittyen muun muassa kehitysyhteistyöhön, koulutukseen, eläkeläisten asumistukeen, työllisyyden hoitoon ja moneen muuhun tärkeään kohteeseen.

Östman perusteli puheessaan sitä, miksi Kristillisdemokraatit ei ole lähtenyt opposition räksytysrintamaan hallitusta vastaan.

– Kristillisdemokraatit ei näe politiikkaa vain taktisena pelinä, jossa opposition ja hallituksen välillä luodaan vastakkainasettelua tyhjästä.

– Meidän strateginen tavoitteemme on käydä rakentavaa dialogia hallitus- ja oppositiopuolueiden kanssa, Suomen ja kaikkien kansalaisten hyväksi, Östman selvitti.

Ylös