Tiina Tuomelasta Nytkis ry:n puheenjohtaja

25.11.2015 klo 10:15 Politiikka Kristiina Kunnas

KD Naisten puheenjohtaja Tiina Tuomela valittiin Nytkis ry:n puheenjohtajaksi vuodelle 2016. Toiminnanjohtaja Hanna-Kaisa Simojoki valittiin varajäseneksi Nytkiksen hallitukseen.

Nytkis ry:n (Naisjärjestöt Yhteistyössä) syyskokouksessa KD Naiset vastaanotti vuoden 2016 puheenjohtajuuden.

Nytkis tekee merkittävää työtä yli puoluerajojen. Naisjärjestöt ovat tasa-arvoasioiden asiantuntijoita sekä työ- että perhepolitiikassa.

– Saan kunnian toimia Nytkiksen puheenjohtajana, KD Naisten puheenjohtaja Tiina Tuomela iloitsee.

KD Naisten toiminnanjohtaja Hanna-Kaisa Simojoki valittiin varajäseneksi Nytkiksen hallitukseen.

– Nytkis tekee merkittävää työtä yli puoluerajojen. Naisjärjestöt ovat tasa-arvoasioiden asiantuntijoita sekä työ- että perhepolitiikassa. Myös lähisuhdeväkivaltaan liittyvä työ on merkittävää, Tuomela toteaa.

Tänään 25. marraskuuta vietetään YK:n naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustavaa päivää. Suomessa lähes kuudellakymmenellä paikkakunnalla sytytetään kynttilät väkivaltaa kohdanneille ja väkivallan vuoksi menehtyneille naisille.

Naisjärjestöt Yhteistyössä – Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry on suomalaisten naisjärjestöjen yhteistyöjärjestö. Siihen kuuluu sekä poliittisia että ei-poliittisia järjestöjä – eduskuntapuolueiden naisjärjestöt, Naisjärjestöjen Keskusliitto, Suomen Naistutkimuksen Seura ja Naisasialiitto Unioni – mikä tekee siitä maailmanlaajuisesti harvinaisen yhteenliittymän. Kaksikymmentä vuotta toimineeseen järjestöön kuuluu jäsenjärjestöjen kautta noin 600 000 naista.
Ylös