Hallintarekisteriuudistuksen valmistelu lopetettiin – hallitus yksimielinen päätöksestä

1.12.2015 klo 15:04 Politiikka Kristiina Kunnas

Valtiovarainministeri Alexander Stubb kertoi tiedotustilaisuudessa, että hallitus lopettaa kiistellyn hallintarekisteriuudistuksen valmistelun.

Valtiovarainministeri Stubb totesi puheenjohtajakolmikon ja hallituspuolueiden päättäneen asiasta yksimielisesti.

– Trio oli sitä mieltä, etti hallintarekisterin vieminen eteenpäin ole tässä tilanteessa järkevää, Stubb sanoi.

Sari Essayah puolestaan toivoi ennen päätöksen julkituomista, että valtiovarainministeriön tiedotuskäytäntö selvitettäisiin.

– Tällä aikataululla ei ole mahdollista tehdä esitykseen sellaisia muutoksia, joilla kyettäisiin vastaamaan viranomaisten esittämiin huoliin. Olen myös itse tehnyt virheitä prosessin kuluessa, mitä edelleen pyydän nöyrimmin anteeksi, eikä valmisteluprosessi kokonaisuutena ole herättänyt luottamusta, Stubb perusteli.

Arvopaperikeskusasetuksen valmistelua jatketaan nyt ilman hallintarekisteriä. Uudelleen valmisteltu esitys annetaan eduskunnalle ensi keväänä.

Perussuomalaiset on vastustanut hallintarekisteröintiä. Puolueen mielestä lakiuudistus olisi lisännyt osakeomistusten salaamista tuomatta merkittäviä hyötyjä yhteiskunnalle.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah puolestaan toivoi ennen päätöksen julkituomista, että valtiovarainministeriön tiedotuskäytäntö selvitettäisiin.

– Olisi tärkeää tietää, ovatko hallintarekisteriesitykseen annetut eri lausunnot esitetty yhtä avoimesti ja tasapuolisesti, Essayah pohti tiistaina aamupäivällä.

Valtiovarainministeriön tiedotustilaisuus pidettiin puoli yhdeltä tiistaina.

 

Ylös