Välikysymys Stubbin lausunnoista kumoon-KD ja Rkp äänestivät hallituksen luottamuksen puolesta

16.12.2015 klo 12:28 Politiikka Samuli Rissanen

Hallitus sai hetki sitten eduskunnalta luottamuslauseen äänin 126–56. Vasemmistoliiton ja vihreiden välikysymys koski hallintarekisterilain valmistelua. Oppositiopuolueista KD ja Rkp äänestivät hallituksen luottamuksen puolesta.

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin hallintarekisteriä koskevista lausunnoista kimmokkeen saanut Vasemmistoliiton ja Vihreiden välikysymys kaatui tänään eduskunnassa selvin luvuin 126-56.

KD:n kansanedustaja Päivi Räsänen arvioi, että välikysymys oli hänen 20-vuotisen edustajanuransa turhin.

Vihreiden ja vasemmistoliiton esittämässä välikysymyksessä epäiltiin hallituksen lainsäädännön valmistelun tasoa sekä hyvän hallinnon periaatteiden toteutumista hallintarekisteriä koskevassa lakiesityksessä.

Molemmat puolueet antoivat SDP:n taustatuella kovaa kritiikkiä Stubbin toiminnasta ja vaativat asiasta pääministerin ilmoitusta.

SDP ei liittynyt välikysymykseen, mutta äänesti kuitenkin yhtenä rintamana hallitusta vastaan.

Oppositiopuolueista RKP ja Kristillisdemokraatit äänestivät hallituksen luottamuksen puolesta.

KD:n edustajat ovat pitäneet Vasemmistoliiton ja Vihreiden puuhaamaan välikysymystä tarpeettomana ja epäilivät liian kiivaan ja asiapitoisesti löyhän välikysymystehtailun rapauttavan opposition yhteistä instrumenttia.

Kristillisdemokraatit tiivistivät oman näkemyksensä välikysymyksestä kolmeen pointtiin: Valtiovarainministeri antoi ensin eduskunnalle virheellistä tietoa, pyysi sitä sitten anteeksi ja lopulta myös korjasi virheensä.

KD:n kansanedustaja Päivi Räsänen arvioi, että välikysymys oli hänen 20-vuotisen edustajauransa ”turhin.”

 

 

 

Ylös