”Onko koskaan harmittanut, että illan viimeinen jäi ottamatta?”

2.1.2016 klo 12:57 Kotimaa KD Lehti

Tipaton tammikuu on vakiintunut suomalainen perinne. Suunnilleen joka viides alkoholia käyttävistä aikuisista viettää tipatonta ja konseptiin suhtaudutaan ylipäätään myönteisesti.

Tipattoman tammikuun ajatuksena on pysähtyä kerran vuodessa miettimään omaa alkoholinkäyttöä ja testata, kuinka hallitseva rooli alkoholilla omassa elämässä on. Moni kokee myös, että tammikuu on ainoa aika vuodesta, kun juomattomuutta ei tarvitse erikseen perustella.

Verkkosivuilla www.tipaton.fi Tipattoman viettäjiä pyydetään kertomaan mikä Tipattomassa on parasta ja mikä vaikeinta.

Päihdealan toimijat ovat perinteisesti kannustaneet kansalaisia tipattomalle. EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto koordinoivat jo viidettä vuotta Tipattoman tammikuun viestintätoimia. Yhteistyökumppanina on tällä kertaa myös Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto.

Vuonna 2016 Tipattoman tammikuun slogan on ”Alku jollekin uudelle”. Tipaton haastaa sekä yksilöitä että yhteisöjä miettimään omia tottumuksiaan sekä toimintatapojaan. Verkkosivuilla www.tipaton.fi Tipattoman viettäjiä pyydetään kertomaan mikä Tipattomassa on parasta ja mikä vaikeinta.  Verkkosivuilla selvitetään kummat viettävät ahkerammin Tipatonta, naiset vai miehet.

Tipaton näkyy tälläkin kertaa YLE:n kanavilla, kun Tipattoman spottia esitetään viikolla 53. Bussipysäkeillä voi törmätä Tipattoman viestiin viikoilla 53 ja 1. Tipattoman tammikuun parhaat niksit löytyvät päivittäin Niksi Pirkka -hengessä sekä verkkosivuilta että facebookista.

 

 

Ylös