Ajokortit saa tästedes Ajovarman toimipisteistä

3.1.2016 klo 07:44 Kotimaa KD Lehti

Ajokorttien myöntäminen siirtyi vuodenvaihteessa poliisilta liikenteen turvallisuusvirastolle Trafille. Palvelun Trafille tuottaa Ajovarma Oy. Käytännössä lupa-asiat hoidetaan nyt Ajovarman palvelupisteissä.

Ajovarma hoitaa kuljettajatutkintojen vastaanottamisen lisäksi myös tieliikenteen henkilölupien, kuten ajokortin ja opetusluvan käsittelyn sekä niihin liittyvät palvelutehtävät omissa toimipisteissään. Yritys ottaa vastaan hakemukset, luovuttaa luvat ja muutoinkin neuvoo ajokorttiasioihin liittyvissä kysymyksissä.

Henkilöauton kuljettajaopetuksen perusvaiheen jälkeen saa automaattisesti pitkäaikaisen ajokortin, joka on voimassa 15 vuotta.

Samalla ajokorttien hinnat laskevat. Ensimmäisen ajokortin hinta tipahtaa nykyisestä 60 eurosta 40 euroon. Ajokortin kaksoiskappale halpenee myös, uuden kaksoiskappaleen hinta on 30 euroa. Ajokortin kaksoiskappaleen voi hankkia ensi vuonna myös sähköisesti, jolloin kortin hinta painuu 20 euroon.

Lyhytaikaisista ajokorteista luovutaan. Henkilöauton kuljettajaopetuksen perusvaiheen jälkeen saa automaattisesti pitkäaikaisen ajokortin, joka on voimassa 15 vuotta. Raskaiden ajoneuvojen ajo-oikeusluokkien ajokortit ovat sen sijaan voimassa 5 vuotta.

STT:n tietojen mukaan lupa-asioita voi hoitaa Ajovarman kautta maanantaista, 4. tammikuuta alkaen.

Toimipaikkoja on yli sata, ja ne sijaitsevat ympäri maan pääosin A-Katsastuksen katsastusasemien yhteydessä.

Ylös