Muutosten vuosi Kristillisdemokraattien pian 50-vuotiaassa lehdessä

4.1.2016 klo 08:39 Pääkirjoitukset Kristiina Kunnas

Uusi vuosi tuo Kristillisdemokraattien omaan lehteen ison muutoksen. Printtilehti vaihtuu kerran kuukaudessa ilmestyväksi. Verkkolehden ensimmäisen vuoden aikana julkaistiin reilut 1 100 uutista ja artikkelia.

Vuosien aikana Kristillisdemokraattien lehdessä on koettu monta uudistusta ja muutosta, kuten puolueen henkilögalleriassa. Surujakin on ollut, kun moni oma poliitikko onkin jättänyt puolueen.

Esa Erävalo aloitti päätoimittajana vuoden alussa. Puolueen oma KD-lehti viettää pian 50-vuotisjuhlaansa, ja ilmestyy tästä lähtien kerran kuukaudessa.

Suuri muutos nähtiin 2005 kun lehtiuudistus vaihtoi Kristityn Vastuun KD-viikkolehdeksi. Lehteä julkaisi puolueen kustannusyhtiö KD-Mediat Oy. Samalla alkoi puolueen keskitetty jäsenmaksukeräys, jonka silloinen toimitusjohtaja, hallintopäällikkö Ismo Portin organisoi. Jokainen jäsen on saa KD-lehden jäsenetuna.

Vuodet 2009–2015 merkitsivät puolueelle ja lehdelle tärkeää vaikuttamisen aikaa, kun meillä samaan aikaan oli Brysselissä oma meppi Sari Essayah toimistoineen, hallituksessa sisäministeri Päivi Räsänen kabinetteineen ja eduskunnassa kuuden hengen ryhmä työntekijöineen. KD-viikkolehti ilmestyi nimensä mukaisesti viikottain ja siellä työskenteli toimituksen miehitys.

Raskas hallitustaival vaihtui oppositioasemaan. Sari Essayah johtaa nyt puheenjohtajana joukkojaan uuteen kasvunaikaan, näin jokainen aktiivitoimija toivoo ja uskoo.

Puoluesihteeri Asmo Maanselän kanssa toteutettiin 2014 KD-lehden tuoreistus ja aloitettiin 2015 vuodenvaihteessa verkkolehti www.kdlehti.fi. Sen kautta tuotettiin ensimmäisen vuoden aikana runsaat 1 100 uutista ja artikkelijuttua luettavaksi.

Kristillisdemokraatit on digitalisoitunut puolue. Tabletin tai älypuhelimen käyttö onnistuu sellaiseltakin, joka ei tietokoneiden ensimmäiseen aaltoon koskaan hypännyt. Suosittelen verkkolehteä!

Esa Erävalo aloitti päätoimittajana vuoden alussa. Puolueen oma KD-lehti viettää pian 50-vuotisjuhlaansa, ja ilmestyy tästä lähtien kerran kuukaudessa. KD-lehden toimituksessa  jatkavat Kristiina Kunnas ja Samuli Rissanen. Otamme enemmän kuin mielellämme vastaan palautetta, juttuvinkkejä ja terveisiä osoitteeseen [email protected].

Ylös