VR laski junalippujen hintoja kaukoliikenteessä – tästä päivästä lähtien

16.2.2016 klo 09:23 Kotimaa KD Lehti

VR laskee kotimaan kaukoliikenteen junalippujen hintoja pysyvästi. Hinnat tippuvat keskimäärin neljänneksen. Samalla hinnoittelua yksinkertaistetaan. Uusia halvempia junalippuja voi ostaa tästä päivästä alkaen.

– Suomalaiset ovat jo pitkään toivoneet halvempia junalippuja ja olemme iloisia, että voimme nyt vastata tähän toiveeseen. Asiakkaamme kiittelevät junaa huolettomaksi, ekologiseksi ja mukavaksi matkustusmuodoksi, lippujen hinta on kuitenkin viime vuosina saanut moitteita. Matkamäärämme ovat nousussa edullisten kampanjalippujen myötä isoilla reiteillä ja nyt voimme laskea hintoja pysyvästi koko Suomessa, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Uudet hinnat astuvat voimaan heti ja lippuja voi ostaa VR:n verkkokaupasta, mobiilikaupasta, puhelinpalvelusta, myyntipisteistä, automaateista, junista ja R-kioskeilta tästä päivästä alkaen.

Junalippujen keskihinta laskee noin neljänneksen, hintatason lasku vaihtelee reiteittäin. Uusi hinnoittelumalli tuo edulliset hinnat nyt myös sellaisille reittiväleille, joilla ei ole ollut viime aikoina VR:n suosittuja kampanjahintoja tarjolla.

Uudet hinnat astuvat voimaan heti ja lippuja voi ostaa VR:n verkkokaupasta, mobiilikaupasta, puhelinpalvelusta, myyntipisteistä, automaateista, junista ja R-kioskeilta tästä päivästä alkaen.

Uudistuksessa on karsittu lipputyyppejä ja nykyiset lippuvaihtoehdot ovat aiempaa selkeämmät: tarjolla on Säästölippu ja Peruslippu. Näihin voi halutessaan ostaa lisäpalveluita.

Säästölippu on aina edullisin vaihtoehto, ja sen hinta on sama kaikille. Säästölippuja on myynnissä kaikilla reiteillä, rajoitettu määrä junavuoroa kohden.

Peruslipulla on kolme eri hintatasoa. Peruslipun hinta on sitä edullisempi, mitä aikaisemmin sen ostaa. Kalleimpia ovat ruuhkaisimmat junat. Opiskelija-, eläkeläis- ja lapsialennukset myönnetään Peruslipun hinnasta.

Ylös