Sata miljoonaa kristittyä kärsii syrjinnästä, vankeudesta, kidutuksesta tai sieppauksesta

23.2.2016 klo 08:01 Ulkomaat

Medialähetysjärjestö Sanansaattajat (Sansa) muistuttaa, että sata miljoonaa kristittyä kärsii tänään uskonsa tähden. Sansan Kohti toivoa -teemavuosi haluaa muistaa vainottuja ja vaikeissa oloissa eläviä kristittyjä.

Sata miljoonaa kristittyä kärsii tänäänkin syrjinnästä, vankeudesta, kidutuksesta tai sieppauksesta, koska on päättänyt seurata Jeesusta. Moni pakenee pois kotimaastaan, mutta moni joutuu kuolemaan uskonsa tähden.

Open Doors -järjestö julkaisee vuosittain listan niistä maista, joissa esiintyy kristittyjen vainoa. Listan kärkipaikkoja ovat jo vuosien ajan pitäneet Pohjois-Korea, Irak, Eritrea, Afganistan, Syyria, Somalia ja Pakistan. Open Doors käynnisti toimintansa Suomessa keväällä 2015.

Myös monet iranilaiset, varsinkin alle 35-vuotiaat, ovat kasvaneet ilmapiirissä, joka on nujertanut heidän omat tahtonsa, kysymyksensä ja mahdollisuutensa. Uskonto ja poliittinen valta ovat kietoutuneet yhteen ja suuri osa Iranin kansasta etsii epätoivoisesti totuutta ja toivoa, mahdollisuuksia opiskella ja tehdä työtä sekä parempia elinolosuhteita.

Ohjelmissa opetetaan armoa ja rakennetaan luottamusta, eikä koskaan hyökätä toisia uskontoja vastaan.

Vuoden 2011 alusta lähtien Iranissa asuvien kristittyjen tilanne on ollut erittäin tukala. Maassa on kristittyjä arviolta muutama satatuhatta ja he joutuvat elämään vainojen keskellä. Seurakuntien johtajia pidätetään, kirkkotiloja suljetaan ja tavallisten kristittyjen opiskelu- ja työnsaantimahdollisuuksia rajoitetaan. Raamattuja tai muutakaan kristillistä kirjallisuutta ei juurikaan ole saatavilla ja sellaisen löytyminen on rangaistava teko.

Medialla – radiolla, televisiolla, internetillä ja mobiililla – on valtavan suuri merkitys vainottujen kristittyjen elämässä. Ohjelmien avulla voidaan tukea ja rohkaista hajallaan eläviä kristittyjä ja maanalaisia seurakuntia. Mediatyö tavoittaa ihmisen hänen omalla kielellään, jolloin se kantaa myös hedelmää. Sanoma Vapahtajasta, joka on sama eilen, tänään ja ikuisesti ja joka pelastaa, antaa toivon ja turvan.

Vaikka satelliittilautasten omistaminen on Iranissa kiellettyä, on sellaisia kuitenkin puolella väestöstä. Evankeliumi leviääkin totuutta ja toivoa etsivien iranilaisten keskuudessa satelliittitelevision välityksellä.

SAT-7 Pars -televisiokanava lähettää farsinkielistä kristillistä ohjelmaa 24 tuntia vuorokaudessa. Ohjelmissa opetetaan armoa ja rakennetaan luottamusta, eikä koskaan hyökätä toisia uskontoja vastaan.

SAT-7 Pars saa runsaasti katsojapalautetta, jossa todistetaan uskosta ja pyydetään esirukousta.  Monet kertovat saaneensa apua ongelmiinsa katsottuaan kristillisiä ohjelmia ja tultuaan tuntemaan Jeesuksen.  Useiden katsojien elämä on muuttunut täysin ja perheenjäsenetkin ovat kääntyneet kristityiksi.

– SAT-7 Pars on enemmän kuin vain televisiokanava, jossa opetetaan Raamattua ja kristinuskoa. Se on katsojan ystävä, joka ei väisty vaikeuksien keskellä, vaan rukoilee hänen kanssaan, kertoo kanavan ohjelmapäällikkö Nikoo Ordodary.

Medialla on suuri merkitys vainottujen kristittyjen elämässä. Iranissa SAT-7 Pars toimii myös kirkkona niille kristityille, jotka eivät voi kokoontua yhteen.

Lisää Kohti toivoa -teemavuodesta: www.sansa.fi
Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö. Sansa perustettiin Hyvinkäällä vuonna 1973. Se tukee kristillistä mediatyötä 36 kielellä Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa.
Ylös