Useimmat tulevat töihin hyvällä mielellä – STTK selvitti

4.4.2016 klo 12:24 Kotimaa KD Lehti

STTK:n teettämän kyselyn mukaan 69 prosenttia palkansaajista menee töihin erittäin tai jokseenkin mielellään.

Työuran edetessä töihin menon positiivisuus lisääntyy hieman ja koulutustason nousun myötä merkittävästi. Erittäin kielteisiä tunteita työhön meneminen herättää vain prosentilla työelämässä olevista.

Tiedot käyvät ilmi STTK:n Aula Research Oy:llä teettämästä kyselystä.

Kysely liittyy STTK:n ja sen jäsenliittojen Liity liittoon -kampanjaviikkoon 4.-8. huhtikuuta. Viikon tarkoitus on muistuttaa ammattiliiton jäsenyyden merkityksestä ja kannustaa jäseneksi liittymiseen.

Erittäin kielteisiä tunteita työhön meneminen herättää vain prosentilla työelämässä olevista.

Kyselyn mukaan ammattiliiton erittäin tärkeäksi tai tärkeäksi tehtäväksi koetaan työttömyyskassapalvelut (78 %), liittojen työsuhdeneuvonta riitatilanteissa (74 %), työehtosopimusten neuvotteleminen (70 %) ja työntekijöiden yhteiskunnallisen aseman edistäminen (62 %).

Avoimissa vastauksissaan jäsenet pitävät erityisen tärkeänä ammattiliiton jäsenyyttä ja tukea työsuhteen ongelmatilanteissa. Tyypillisesti apua on haettu työpaikan ristiriitatilanteissa sekä irtisanomisiin ja palkkaukseen liittyvissä epäselvyyksissä, jolloin liitot ovat auttaneet jäseniään neuvonnan, neuvotteluiden tai oikeusavun muodossa.

STTK:n järjestöpäällikkö korostaa, että juuri tämän takia ammattiliitot ovat olemassa.

– Tukemassa ja auttamassa jäseniä työelämän ongelmatilanteissa. Siksi ammattiliittoon kannattaa kuulua, Juska Kivioja toteaa.

Liity liittoon -viikon aikana STTK:laiset ammattiliitot kampanjoivat työpaikoilla ja feissaavat aamuisin pääkaupunkiseudulla.

Aula Research Oy toteutti STTK:n toimeksiantona kyselyn, johon vastasi yhteensä 1 407 henkilöä. Otos edustaa täysi-ikäisiä suomalaisia iän ja sukupuolen mukaan painotettuna. Tutkimus toteutettiin aikavälillä 19.2. – 7.3.2016 sähköisenä kyselynä, johon vastaajat kutsuttiin sähköpostitse.
Ylös