Tarkastusvaliokunta tutustuu EU:n varainkäytön valvontaan – Päivi Räsänen mukana Keski-Euroopassa

4.4.2016 klo 14:59 Politiikka Kristiina Kunnas

Tarkastusvaliokunta on parhaillaan Keski-Euroopassa. Kohteina on joukko EU:n toimielimiä Frankfurtissa, Luxemburgissa ja Brysselissä. Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen on mukana valiokunnan matkalla.

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan matkan kohteina ovat Frankfurt, Luxemburg ja Bryssel. Pääteemana on tutustuminen Euroopan unionin toimielimien varainkäytön valvontaan, jonka lisäksi esillä ovat finanssi- ja talouspolitiikan EU-tason ohjaukseen liittyvät kysymykset.

Valiokunnan matka alkoi tänään maanantaina ja päättyy keskiviikkona 6. huhtikuuta.

Eduskunnan tarkastusvaliokunta vierailee Euroopan unionin keskeisissä finanssi- ja tarkastustoiminnan toimielimissä. Vierailukohteita ovat Euroopan keskuspankki, Euroopan unionin tuomioistuin, Euroopan tilintarkastustuomioistuin, Euroopan vakausmekanismi, Eurostat, Euroopan petostentorjuntavirasto OLAF, Euroopan parlamentti ja komissio.

On tärkeää, että taloudenhoitoa valvova tarkastusvaliokunta perehtyy EU-tason instituutioiden toimintaan.

Valiokunta keskustelee matkansa aikana useiden keskeisten toimijoiden kanssa. Näitä ovat muun muassa Euroopan keskuspankin varapääjohtaja Vítor Constâncio, Euroopan vakausmekanismin pääjohtaja Klaus Regling, petostentorjuntaviraston Policy-osaston johtaja Margarete Hofmann sekä Euroopan parlamentin talousarvion valvontavaliokunnan puheenjohtaja Ingeborg Grässle.

– EU:ssa on runsas joukko virastoja ja viranomaisia, jotka ohjaavat raha- ja talouspolitiikkaa. Niiden toiminnalla on vaikutuksensa myös Suomen talouteen, toteaa Euroopan Keskuspankista Frankfurtista tavoitettu Päivi Räsänen.

– On tärkeää, että taloudenhoitoa valvova tarkastusvaliokunta perehtyy EU-tason instituutioiden toimintaan, Räsänen jatkaa.

Tarkastusvaliokunnan matkalle osallistuvat puheenjohtaja Eero Heinäluoma (sd), varapuheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä (kesk) sekä jäsenet Maarit Feldt-Ranta (sd), Esko Kiviranta (kesk), Krista Mikkonen (vihr), Mika Raatikainen (ps), Päivi Räsänen (kd), Tapani Tölli (kesk) sekä varajäsen Pia Viitanen (sd).  Lisäksi valiokunnan matkalle osallistuvat valiokuntaneuvos Nora Grönholm sekä tilintarkastuspäällikkö Jari Sanaskoski (VTV).

Euroopan keskuspankin pääkonttori sijaitsee Frankfurtissa. Tarkastusvaliokunta vierailee maanantaina 4. huhtikuuta EKP:ssä. KD:n kansanedustaja Päivi Räsänen on tarkastusvaliokunnan jäsen.

Euroopan keskuspankin pääkonttori sijaitsee Frankfurtissa. Tarkastusvaliokunta vierailee maanantaina 4. huhtikuuta EKP:ssä. KD:n kansanedustaja Päivi Räsänen on tarkastusvaliokunnan jäsen.

Ylös