Pääkaupunkiseutu valmistelee omaa sote-esitystä

7.4.2016 klo 16:25 Kotimaa KD Lehti

Hallitus on ilmoittanut olevansa valmis harkitsemaan pääkaupunkiseudulle erillisratkaisua, jos kaupungit tekevät yhteisen ehdotuksen.

Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen valmistelevat yhteistä ehdotusta siitä, miten sosiaali- ja terveydenhuollon ja aluehallinnon uudistaminen toteutettaisiin pääkaupunkiseudulla. Kaupungit kertoivat suunnitelmistaan yhteisessä tiedotteessaan.

Hallitus on ilmoittanut olevansa valmis harkitsemaan pääkaupunkiseudulle erillisratkaisua, jos kaupungit tekevät yhteisen ehdotuksen. Hallituksen keskiviikkona julkaistussa linjauksessa todettiin, että seudun väestökeskittymä poikkeaa muusta maasta olosuhteiltaan ja tarpeiltaan.

Pääkaupunkiseudun väestökeskittymä poikkeaa muusta maasta olosuhteiltaan ja tarpeiltaan.

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat kokoontuvat torstaina sopimaan ehdotuksen jatkovalmistelusta.

 

Ylös