Ulkoministeriön arvioitava uudelleen UNRWA:n rahoittaminen

23.4.2016 klo 12:00 Kotimaa Esa Erävalo

Kansanedustaja Peter Östman vaatii, että ulkoministeri Soini arvioi uudelleen YK:n palestiinalaispakolaisjärjestön (UNRWA) rahoittamisen edellytykset.

Östmanin mukaan Suomen väheneviä kehitysyhteystyövaroja ei tule käyttää sellaisten järjestöjen tukemiseen, joiden toiminta ei kaikilta osin vastaa Suomen kehitysyhteistyölle asettamia tavoitteita.

– Konfliktien ylläpitäminen ja syventäminen vihakasvatuksen kautta eivät sovi yhteen Suomen tavoitteiden kanssa, sanoo Östman

Palestiinalaisia pakolaisia auttavaa YK:n järjestöä, UNRWA:a, on monelta suunnalta syytetty muun muassa siitä, että sen ylläpitämissä kouluissa on oppilaille välitetty Israelin vastaista propagandaa ja yllytetty väkivaltaan. Viimeisimmän Gazan sodan aikaan Hamasia syytettiin UNRWA:n koulujen käytöstä asevarastoina.

Östmanin mukaan Suomen tulisi asettaa tiukkoja ehtoja antamalleen avulle.

Suomen rahoittamissa kouluissa ei saisi harjoittaa vihakasvatusta, oppimateriaalin tulisi olla neutraalia ja eikä koulujen kiinteistöjä ei saisi käyttää sotilaallisiin tarkoituksiin

– Suomen rahoittamissa kouluissa ei saisi harjoittaa vihakasvatusta, oppimateriaalin tulisi olla neutraalia ja eikä koulujen kiinteistöjä ei saisi käyttää sotilaallisiin tarkoituksiin, edellyttää kansanedustaja Peter Östman.

Östman nosti aiheen esiin tänään KD:n Pohjois-Pohjanmaan piirin kevätkokouksessa Paltamossa. Hän aikoo jättää aiheesta kirjallisen kysymyksen ulkoministerille.

Ylös