Myötätuuli siivittää Jouni Koskelan matkaa ja vetoomusta kohti eduskuntaa

11.5.2016 klo 10:26 Politiikka Samuli Rissanen

Savonlinnalainen suojelubiologi Jouni Koskela on pyöräillyt Etelä-Savosta eduskuntaan viime ja tällä viikolla. Huomenna hän luovuttaa eduskuntaryhmille keräämänsä vetoomukset Savonlinnan OKL:n puolesta.

Koskela keräsi vetoomuksia Savonlinnan opettajakoulutuslaitoksen säilyttämiseksi viime viikolla Itä- ja Etelä-Savossa.

– Hiki ei tule ja ajohanskat pidän kädessä. Sain tilaamani pohjoistuulen täksi päiväksi, mikä auttaa pyöräilijää todella paljon

Maanantaina hän osallistui mielenilmaukseen Savonlinnassa, johon kokoontui 5500 ihmistä.

Tänään keskiviikkona Koskela on jo ollut Pertunmaalla, josta hän jatkaa parhaillaan kohti Heinolaa ja Lahtea sekä määränpäätään Helsinkiä.

Aurinkoiset ja lämpimät kelit ovat siivittäneet Koskelan pyöräretkeä ja etelään ajettaessa tuuli kääntyi puhaltamaan sopivasti selän takaa. Hellerajaakaan ei enää tänään hätyytellä.

– Hiki ei tule ja ajohanskat pidän kädessä. Sain tilaamani pohjoistuulen täksi päiväksi, mikä auttaa pyöräilijää todella paljon, Koskela kertoi lähtiessään Pertunmaalta viimeisille etapeille kohti Heinolaa, Lahtea ja Helsinkiä.

Huomenna Koskela luovuttaa Pikkuparlamentin edustalla eduskuntaryhmille vetoomuksen klo 10.

Vetoomuskin on myötätuulessa, sillä pääministeri Juha Sipilä kertoi tällä viikolla, että hän aikoo vielä selvittää Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksen kohtalon.

Savonlinnan opettajakoulutuksen tulevaisuus on ollut vaakalaudalla sen jälkeen, kun Itä-Suomen yliopisto päätti lopettaa opettajakoulutuksen Savonlinnassa ja keskittää koulutuksen Joensuun kampukselle.

Muutoksen olisi tarkoitus tulla voimaan aikaisintaan syyslukukaudesta 2018 alkaen.

 

 

Ylös