”Elän kuin TAYSin synnytyslääkärin viikonloppupäivystystä” – Tanus summaa vuottaan eduskunnassa

16.5.2016 klo 08:11 Politiikka Kristiina Kunnas

Sari Tanus nousi raketin lailla kansanedustajaksi. Gynekologista ja kansalaisaloite-aktivistista tulikin yhtäkkiä kansanedustaja.

– Jos me kristityt emme lähde vaikuttajiksi, tämän paikkamme ottaa joku muu.

Tanus puhui viikonloppuna Riihimäellä KD-kahveilla Café Laurellissa.

– Miltä tuntui nousta raketin lailla kansanedustajaksi, kyseli Riihimäen kaupunginvaltuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Ismo Portin juontaessaan aamukahvitailaisuutta.

Suomi on isossa murroksessa. Maamme on rakennettu aitoon lähimmäisenrakkauteen: nyt puuttuu sitä ja talonpoikaisjärkeä.

– Olen taustaltani pikajuoksija, kyllä se vauhti minulle sopi, vastasi Sari Tanus.

– Kun tultiin kysymään ehdokkaaksi, sanoin, että onneksi asfaltti on tukeva jalkojen alla. Mutta lopulta tulin toisiin ajatuksiin: tuntui, että ehdokkaaksi lähteminen on sittenkin ei vain etuoikeus vaan oikein velvollisuus.

Sari Tanus kertoo ikäihmisten olevan hänelle hyvin tärkeitä.

–   Ikäihmiset ovat lähellä sydäntäni, sitä tietotaitoa ja viisautta me tarvitaan.

–     Yhteiskunnassamme on sellaisia muutoksia meneillään, että pyritään repimään irti ja hävittämään sitä kulttuurihistoriaa, joka meillä on ollut kristillisiin arvoihin perustuen. Jos me kristityt emme lähdetä vaikuttajiksi, sen paikan vie joku muu.

–     Toivon, että iso joukko lähtee liikkeelle kuntavaaleissa. Älkää miettikö ettette pysty, kyllä saatte palikoita riittävästi. Suomi on isossa murroksessa. Maamme on rakennettu aitoon lähimmäisestä välittämiseen: nyt puuttuu sitä ja aitoa talonpoikaisjärkeä.

Millaista eduskunnassa työskentely on ensimmäisen kauden kansanedustajalle?

–   Vertaan sitä sairaalatyöhön. Siellä viikonloppupäivystyksiä tuli silloin tällöin; yksi lääkäri päivysti synnytyksiä Tays:ssa.

– Olen ollut nyt vuoden eduskunnassa. Tuntuu, että kansanedustajana elän jatkuvaa viikonloppupäivystystä: pitäisi sinkoilla moneen paikkaan samaan aikaan!

 

 

Ylös