Clinton vs Trump

21.5.2016 klo 12:43 Ulkomaat Esa Erävalo

Republikaanisen puolueen presidenttiehdokkaaksi pääsyyn tarvitaan 1237 valitsijamiestä. Donald Trumpilla niitä on jo 1161.

Kun jäljellä eri osavaltioissa olisi ollut enää kilpa 375 valitsijamiehestä, muut republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivät luovuttivat kesken. Heillä ei ollut enää mahdollisuuksia voittaa Trumpia. Ted Cruzilla oli luovutushetkellään 567 valitsijamiestä, Marco Rubiolla 166 ja John Kasichilla 160.

Demokraattien kisa jatkuu, sillä Bernie Sanders ei anna periksi, vaikka hänellä ei ole käytännössä enää mahdollisuuksia saavuttaa Hillary Clintonia.

Demokraattien kisa jatkuu, sillä Bernie Sanders ei anna periksi, vaikka hänellä ei ole käytännössä enää mahdollisuuksia saavuttaa Hillary Clintonia. Enemmistöön tarvitaan 2383 valitsijamiestä ja Clintonilla on heistä puolellaan jo 2293, kun sitoutuneet 525 superdelegaattia otetaan mukaan laskuihin. Sandersilla on takanaan 1553 valitsijamiestä, joista vain 39 on sitoutunutta superdelegaattia.

Demokraattien esivaaleissa jäljellä on kisa 761 valitsijamiehestä, joista 475 Kalifornian esivaalissa 7. kesäkuuta.

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa vastakkain päätyvät siis demokraattien Hillary Clinton ja republikaanien Donald Trump.

Ylös