Maailma kylässä -tapahtuma kerää jättiyleisön ensi viikonloppuna Helsingin ytimeen

23.5.2016 klo 09:34 Kotimaa KD Lehti

Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan suurtapahtuma täyttää Helsingin Kaisaniemen puiston ja Rautatientorin tulevana viikonloppuna kansainvälisestä musiikista, ajankohtaisista keskusteluista, sadoista näytteilleasettajista ja herkullisesta ruoasta.

Maailma kylässä tarjoaa 28.-29. toukokuuta lähes 20 ilmaiskonserttia. Kaisaniemen puiston päälavalle nousee kulttibändi Asian Dub Foundation, ruotsalainen hiphop-yhtye Looptroop Rockers, korealainen indietrioIdiotape, dancehall-yhtye Alo Wala sekä maailmanmusiikkilistojen kärkinimi Bombino. Kotimaisia vetonauloja ovat Scandinavian Music Group ja Mira Luoti sekä Teho Majamäki, joka tuo lavalle muun muassa Ismo Alangon ja Palefacen.

Maailma kylässä 2016 nostaa esille oikeudenmukaisuutta eri näkökulmista. Festivaalilla käsitellään radikalisoitumista, kehitysyhteistyöleikkauksia, pakolaiskriisiä ja vihapuhetta. Ohjelmassa korostuvat myös kestävä talous sekä ilmasto ja ympäristö.

Presidentti Tarja Halonen osallistuu lauantaina kahteen paneelikeskusteluun. Yle Radio 1:ssä suorana lähetettävässä keskustelussa pohditaan, kenellä on oikeus sivistykseen. Halonen on mukana keskustelemassa myös kehitysyhteistyön ja hätäavun tulevaisuudesta yhdessä Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton apulaispääsihteerin Jemilah Mahmoodin kanssa.

Kristillisdemokraatit tarjoaa lohikeittoa lauantaina klo 13 alkaen asema-aukiolla postitalon ja rautatieaseman välissä.

Kepan Energia ja talous -päättäjäpaneelissa puolueiden puheenjohtajat Antti RinneVille Niinistö  ja Sari Essayah sekä kansanedustajat Li Andersson (vas.), Aila Paloniemi (kesk.), Saara-Sofia Sirén (kok.) ja Veera Ruoho (ps.) keskustelevat, miten luoda hyvinvointia kaikille tuhoamatta ilmastoa.

Kristillisdemokraatit tarjoaa lohikeittoa lauantaina 28.5. klo 13 alkaen (n. klo 17/18 asti) Helsingin asema-aukiolla postitalon ja rautatieaseman välissä. Mukana ovat klo 14 – 14.30 puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah sekä klo 15 – 16 kansanedustaja Antero Laukkanen.

Kristillisdemokraattien Uudenmaan kansanedustaja Antero Laukkanen on osallistujana Oikeudenmukaisempi maailma – kenen vastuulla? -keskustelussa lauantaina  28. toukokuuta klo 17.15–18.15 Mekong -lavalla, Rautatientorilla Helsingissä.

Keskustelussa esitetään kysymyksiä. Kuka ottaa vastuun eriarvoisuuden vähentämisestä ja oikeudenmukaisemman maailman rakentamisesta? Mitä mepit ja kansanedustajat voivat tehdä oikeudenmukaisemman maailman puolesta? Miten vastuu jakautuu poliitikkojen ja kansalaisyhteiskunnan välillä? Ja missä YK astuu kuvaan? Kehyksen ja Demon Maailma kylässä -keskustelutilaisuudessa otetaan myös kantaa siihen, missä seurassa parempaa maailmaa kannattaa rakentaa.

Europarlamentaarikot Liisa Jaakonsaari (sdp) ja Merja Kyllönen (vas) sekä kansanedustajat Antero Laukkanen (kd), Pekka Haavisto (vihr), Eva Biaudet (rkp), Simon Elo (ps), Saara Sofia Sirén (kok) ja Katri Kulmuni (kesk) pallottelevat vastuukysymyksiä Annika Damströmin johdolla. Tervetuloa kuuntelemaan!

Toimintaan oikeudenmukaisen maailman puolesta voi tutustua myös yli 250 kansalaisjärjestön esittelypisteillä.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 28.‒29. toukokuuta Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina kello 11‒20 ja sunnuntaina kello 11‒18. Tapahtuman pääteema on oikeudenmukaisuus.
Suomen suurimman kulttuuri- ja järjestötapahtuman pääjärjestäjä on kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ry. Festivaalin pääpartnereita ovat ulkoministeriö, Euroopan unioni, Raha-automaattiyhdistys ja Metro-lehti.
Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy.
Ylös