Peter Östman: Viranomaisille riittävät valtuudet ja resurssit ehkäistä terrorismirikoksia

24.5.2016 klo 17:00 Politiikka KD Lehti

KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman peräänkuuluttaa terrorismin ehkäisemiseen uusia keinoja. – Vaikka Suomeen kohdistuvan terrori-iskun riski on edelleen matala, on se viime aikoina kasvanut, hän arvioi.

Östman muistuttaa, että viranomaiset eivät saa epäonnistua harvojenkaan iskujen ehkäisemisessä. Heillä pitäisi Östmanin mielestä olla riittävät valtuudet, keinot ja resurssit ennaltaehkäistä mahdollisia terrorismirikoksia.

– Yksi tärkeimmistä toimenpiteistä terrorismin vastaisessa toiminnassa on puuttua ponnekkaasti ”takfiri-oppia” levittävien vihasaarnaajien toimintaan

Lisäksi valtiojohdon ja turvallisuusviranomaisten on saatava mahdollisimman varhaisessa vaiheessa oikeaa tietoa uhkista.

Östman pitää tärkeänä, että tällä vaalikaudella saataisiin hyväksyttyä tiedustelulait, jotka mahdollistaisivat tiedonhankinnan esimerkiksi terrorismista.

Tiedonhankintakeinoihin pitäisi lisätä jälkikäteen ilmoitettava kotietsintä, jotta rikossuunnitelmat pystytään havaitsemaan riittävän ajoissa.

– Yksi tärkeimmistä toimenpiteistä terrorismin vastaisessa toiminnassa on puuttua ponnekkaasti ”takfiri-oppia” levittävien vihasaarnaajien toimintaan, Östman sanoo.

Wahhabismista juontuva oppi on mahdollistanut Salah Abdeslamin, Brysselin terroristien ja muiden aivopestyjen nuorten miesten ja naisten tekemät viattomien ihmisten julmat murhat.

 

Ylös