Ensitreffit alttarilla -ohjelman rakkaustohtori: – On haaste on oppia rakastamaan sitä kenen kanssa on naimisissa

26.5.2016 klo 13:27 Kotimaa Kristiina Kunnas

Ensitreffit alttarilla -tosi-tv-sarjan uudet asiantuntijat julkaistiin tänään. Ohjelmasta on tekeillä kolmas tuotantokausi. – Tämä ohjelma kääntää tarinan päälaelleen, siksi se on kiinnostava, perustelee rakkaustohtori Jason Lepojärvi.

Tänään torstaina julkistettiin MTV:n Ensitreffit alttarilla -sarjan kolmannen tuotantokauden uudet asiantuntijat. He valitsevat ensitreffeillä vihittävät pariskunnat.

Asiantuntijat ovat psykologi ja kirjailja Tony Dunderfelt, teologian tohtori ja rakkaustutkija Jason Lepojärvi sekä logo- ja seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen.

MTV:n tiedote kertoo, että Tanskasen oma puoliso löytyi muiden avustuksella.

– Olen siis tavallaan todiste siitä, että joskus toiset ihmiset voivat tietää paremmin, Elina Tanskanen sanoo.

Uskon, että monelle tutulleni mukanaoloni on suuri yllätys. Minua pyydettiin ohjelmaan omana itsenäni ja osaksi myös kristillisten ajatusteni vuoksi, ei niistä huolimatta, Lepojärvi kertoo.

Tony Dunderfeltille tärkeää on erityisesti vetovoima. Hän lupaa opettaa niin ohjelman pareille kuin katsojillekin, miten vetovoimaa synnytetään ja intohimoa ylläpidetään parisuhteessa. Toinen Tonylle tärkeä teema on miesten ja naisten väliset kommunikaatioerot.

– Ehkä tämän ohjelman kautta kansakunnalle voisi viimein valjeta, mistä siinä on kysymys, kun mies ei puhu ja nainen ihmettelee, miksi se ei puhu, Tony Dunderfelt toteaa.

Oxfordin yliopiston tutkija, teologian tohtori Jason Lepojärvi on perehtynyt rakkauteen etenkin filosofian ja teologian näkökulmista. Suomalais-kanadalainen Jason puhuu rakkaudesta hyvin syvästä näkökulmasta ja tarkastelee aihetta monelta kannalta, esimerkiksi kiintymyksen, ystävyyden, eroottiseen rakkauden ja lähimmäisenrakkauden näkökulmista.

– En usko, että kenellekään on olemassa sitä oikeaa. Me olemme kaikki niitä vääriä. Me olemme kaikki haavoitettuja, haavoittavia, keskeneräisiä, ja me kaikki myös muutumme.

– Rakkauden haaste on oppia rakastamaan sitä henkilöä, jonka kanssa satumme olemaan naimisissa, rakkaustohtoriksi tituleerattu Jason Lepojärvi sanoo.

Hän pitää ohjelman konseptista.

– Se on ikään kuin ’käänteinen rakkaustarina’. Jos länsimaissa ensin tapaillaan, sitten sekstaillaan, sitten muutetaan yhteen, sitten hankitaan koira, sitten ehkä lapsia ja lopuksi pidetään takahäät – kuin takatalvi – tämä ohjelma kääntää tarinan päälaelleen.

– Aloitetaan suoraan alttarilta. Erotuksena aikaisempien vuosisatojen kristillisiin järjestettyihin avioliittoihin, järjestäjänä eivät toimi vanhemmat vaan eri ’rakkausalojen’ asiantuntijat: parisuhdeterapeutit, psykologit, seksuaaliterapeutit, pastorit ja teologit, Lepojärvi selostaa.

Rakkaustohtorina, hyvejohtajuus.fi -bloggarina ja yliopiston opettajana tunnettu Lepojärvi tiedostaa sen, että jotkut voivat ihmetellä hänen mukanaoloaan.

– Uskon, että monelle tutulleni mukanaoloni on suuri yllätys.  Minua pyydettiin ohjelmaan omana itsenäni ja osaksi myös kristillisten ajatusteni vuoksi, ei niistä huolimatta, hän kertoo.

– Toivon, että voin olla mukana tekemässä hyvää, mahdollisimman vähin vahingoin, Lepojärvi sanoo.

Lue lisää Jason Lepojärvestä: rakkaudenammattilainen.fi

 

Kohua herättävä tosi-tv-sarja

Ohjelman kolmas kausi kuvataan tänä kesänä, ja se nähdään AVAlla syyskuussa 2016. Ensimmäisen tuotantokauden aikana Ensitreffit alttarilla aiheutti kohua ja keräsi paljon kritiikkiä sekä tyrmistyneitä mielipiteitä.
10-osainen sarja seuraa avioituneiden parien yhteiselämää viiden viikon ajan. Ohjelma perustuu tanskalaiseen Married At First Sight -formaattiin.

 

Ylös