”Tampereella on kaikki edellytykset kasvaa Euroopan piilaaksoksi”

26.5.2016 klo 20:52 Politiikka Samuli Rissanen

– Menetyksistä, irtisanomisista huolimatta on mentävä rohkeasti, innovatiivisesti toinen toista auttaen eteenpäin. Luotettavia toimijoita löytyy. Tampereella on kaikki edellytykset kasvaa Euroopan piilaaksoksi, Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sari Tanus rohkaisee.

Microsoftin massairtisanomiset olivat järkytys Espoossa ja Tampereella, mutta takaiskusta aiotaan toipua yhteisvoimin.

Pirkanmaan kansanedustajat aikovat seurata tilannetta, jotta Tampere ja irtisanotut saavat asiaankuuluvan valtionavun ja tuen.

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sari Tanus uskoo, että Tampere on yhä hyvä kaupunki ICT-yhtiöille.

Tampereen T3-hanke tuo lisävahvuutta ja kansainvälisyyttä jo ennestään hyvään koulutuspohjaan.

– Vaikka Microsoft petti lupauksensa, monilla toisilla ICT-alan yrityksillä on rohkeutta ja uskoa tulevaisuuteen, Tanus sanoo.

Hän muistuttaa, että Tampereen kauppakamarin ICT-valiokunnan selvityksen mukaan Pirkanmaan tieto- ja viestintäteknologian yritykset rekrytoivat tänä vuonna yli 700 uutta työntekijää.

Tietotekniikkaan liittyvien osaajien lisäksi kysyntää on myös markkinoinnin, myynnin ja hallinnon ammattilaisille.

Tanuksen tulevaisuuden unelmissa siintää nykyistäkin elinvoimaisempi kotikaupunki.

– Viime vuonna Pirkanmaan yrittäjien yrittäjäpäivässä yhden pienryhmän puheenjohtajana toimiessani hahmottelimme jyrisyttävää tulevaisuuden uutista. Se liittyi Piilaakson siirtymiseen Suomeen ja Tampereelle, hän kertoo.

Tanus on aktiivisesti mukana Pirkanmaan kansanedustajista koostuvassa neuvottelukunnassa. Neuvottelukunta on toiminut aktiivisesti yhteistyössä Pirkanmaan liiton ja monien alueen päättävien tahojen kanssa.

Neuvottelukunta antoi tänään yhteisen lehdistötiedotteen, jossa he edellyttävät toimia Microsoftilta irtisanottujen hyväksi.

Pirkanmaan kansanedustajat aikovat seurata tilannetta, jotta Tampere ja irtisanotut saavat asiaankuuluvan valtionavun ja tuen.

 

 

Ylös